Cenevre’de Gazze gerginliği tırmanıyor

Cenevre Üniversitesi, Filistin Yanlısı Öğrenci Protestosuna Müdahale Edecek

Cenevre Üniversitesi (UNIGE), Uni Mail binasında geçen çarşamba günü başlayan Filistin yanlısı öğrenci işgaline karşı tutumunu netleştirdi. Üniversite, öğrencilerden bu eylemi düzenlemek için resmi izin almasını ve aksi takdirde polis müdahalesi olacağını belirtti. Öğrenciler, İsrail üniversiteleriyle olan işbirliklerinin askıya alınmasını talep ediyor ve diğer İsviçre üniversitelerinin de aynı adımı atmalarını istiyor.

UNIGE, öğrencilerin Gazze’deki insani duruma dikkat çekme haklarını desteklese de, eylemlerin üniversite kuralları çerçevesinde yapılması gerektiğini savunuyor. Üniversite, eylemin gece boyunca devam etmesinin bazı sorunlara yol açtığını, özellikle ses kirliliği ve kütüphane kullanıcılarının rahatsız olduğunu belirtti.

Üniversite yetkilileri, eylemcilerden taleplerini uygun bir platformda dile getirmelerini istedi. Ancak, öğrenci hareketinin gecelik işgalinin güvenlik riskleri oluşturduğunu ve düzenlemelerin sağlanması gerektiğini vurguladı. Olası polis müdahalesi, öğrencilerin taleplerini daha güvenli ve kontrollü bir ortamda iletmeleri adına bir çözüm önerisi olarak sunuluyor.

Related Posts

Gazze’de 65 binden fazla çocuk açlık nedeniyle ölüm riski altında: 40 gündür ekmeğe erişim yok

İsrail’in uyguladığı abluka nedeniyle Gazze’de 65 binden fazla çocuğun açlık kaynaklı ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi. Gazze’deki hükümetin medya ofisi yaptığı açıklamada “Bölgede 40 gündür hiçbir fırın çalışamıyor, halkın temel gıdası olan ekmeğe erişimi tamamen kesilmiş durumda” ifadelerini kullandı.

AKP’li belediyenin 539 milyonluk araç ihalesi tartışması büyüyor: Soruşturma derinleşiyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Akın, AKP’li Elazığ Belediyesi’nin 3 yıllık olan ve 539 milyonluk araç kiralama ihalesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akın, Elazığ Belediyesi’nin 82 adet temizlik aracını mevzuata aykırı ve fahiş bedellerle kiralamasıyla ilgili olarak, belgeleriyle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve kamuoyunu kanıtlarla bilgilendirdiklerini belirtti.

Yıldırım düşen doğal gaz hattında yangın söndü

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde Ordu-Giresun doğal gaz arzını sağlayan hatta yıldırım isabet etmesi sonucu çıkan ve kontrollü devam eden yangın söndü.

Gitmediği uzlaşma görüşmesinde avukatı vuruldu

Diyarbakır’da, yaralamalı trafik kazasının ardından açılan davayı kazanan ve tazminat konusunda bir hukuk bürosunda gerçekleştirilen uzlaşma görüşmesine katılmayan Mehmet Tekin’in avukatı Yasin İçli, karşı taraftan M.K.’nin silahlı saldırısında yaralandı.

İmamoğlu’na destek verdi: Belediye başkanının X hesabı askıya alındı

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, X hesabına erişim engeli getirilen CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na destek için profil resmini değiştirdikten sonra X hesabının askıya alındığını belirtti.

Sentetik yine can aldı: 33 yaşında evinde ölü bulundu

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da, Smíchov bölgesindeki Na Neklance caddesinde, çarşamba sabahı 33 yaşındaki bir adam ölü bulundu. Polis, adamın ölümünün, yalnızca iki gün önce uyarısı yapılan tehlikeli sentetik opioidlere olduğunu söylüyor. Polis …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir