Cenevre’de Gazze gerginliği tırmanıyor

Cenevre Üniversitesi, Filistin Yanlısı Öğrenci Protestosuna Müdahale Edecek

Cenevre Üniversitesi (UNIGE), Uni Mail binasında geçen çarşamba günü başlayan Filistin yanlısı öğrenci işgaline karşı tutumunu netleştirdi. Üniversite, öğrencilerden bu eylemi düzenlemek için resmi izin almasını ve aksi takdirde polis müdahalesi olacağını belirtti. Öğrenciler, İsrail üniversiteleriyle olan işbirliklerinin askıya alınmasını talep ediyor ve diğer İsviçre üniversitelerinin de aynı adımı atmalarını istiyor.

UNIGE, öğrencilerin Gazze’deki insani duruma dikkat çekme haklarını desteklese de, eylemlerin üniversite kuralları çerçevesinde yapılması gerektiğini savunuyor. Üniversite, eylemin gece boyunca devam etmesinin bazı sorunlara yol açtığını, özellikle ses kirliliği ve kütüphane kullanıcılarının rahatsız olduğunu belirtti.

Üniversite yetkilileri, eylemcilerden taleplerini uygun bir platformda dile getirmelerini istedi. Ancak, öğrenci hareketinin gecelik işgalinin güvenlik riskleri oluşturduğunu ve düzenlemelerin sağlanması gerektiğini vurguladı. Olası polis müdahalesi, öğrencilerin taleplerini daha güvenli ve kontrollü bir ortamda iletmeleri adına bir çözüm önerisi olarak sunuluyor.

Related Posts

İstifa krizlerinin yaşandığı Manavgat Belediyesi CHP’de kaldı; Başkanvekilliği seçimini Mehmet Çiçek kazandı

İstifa krizlerinin yaşandığı Manavgat Belediyesi CHP’de kaldı; Başkanvekilliği seçimini Mehmet Çiçek kazandı

İş dünyası temsilcilerinden Terörsüz Türkiye açıklamaları

Dün Terör örgütü PKK’nın silahlarını yakması ve bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kızılcahamam’da yaptığı konuşmanın ardından Terörsüz Türkiye gündemi hızlandı. İş dünyası temsilcileri yaşanan süreci değerlendirdi

İsrail saldırılarında 59 Filistinli daha yaşamını yitirdi

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında can kaybı son 24 saatte 59 artarak 57 bin 882’ye çıktı.

Çin’den ABD’ye karşı Brezilya’ya destek açıklaması

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, ABD’nin “mevcut rejimin ciddi adaletsizliklerini düzeltme” gerekçesiyle Brezilya ürünlerine uygulanacağını açıkladığı ek gümrük vergilerini “diğer ülkelerin iç işlerine müdahale” diye niteleyerek eleştirdi.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Rapor: Pentagon, “savaş ve silahları finanse etmek” için özel silah şirketlerine 2,4 milyon dolar sağladı

İngiltere menşeli yayıncı The Guardian’a özel olarak sunulan çalışmada, özel silah şirketlerine aktarılan fonlar ön plana çıktı