Şehit Asteğmen Kubilay Kozan’da anıtı önünde anıldı

Asteğmen Kubilay Kozan’da Anıldı

Adana (İGFA) – Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde Menemen ilçesinde Cumhuriyet karşıtlarınca şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, memleketi Adana’nın Kozan ilçesinde adını taşıyan meydanda anıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Kozan Şubesi yönetici ve üyeleri ile birlikte gerçekleştirilen törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da katıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, törende yaptığı konuşmada Türkiye’nin çevresindeki savaşlara ve olumsuzluklara değinerek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büyüklüğü her olayda bir kez daha görülüyor, daha iyi anlaşılıyor. Ne dediyse çıkıyor” şeklinde konuştu.

Başkan Karalar, “Kozan’da Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay Parkı ve anıtını yaparak, bütün Türkiye’ye, devrim şehidi Kubilay’ın Kozanlı hemşehrilerimiz olduğunu gururla, onurla duyurmak istedik ve bunda da başarılı olduk. Onu katledilişinin her yıldönümünde burada anıyoruz. Asteğmen Kubilay’la birlikte Menemen’de katledilen Bekçi Hasan, Bekçi Şevki ve diğer vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum” dedi.

Related Posts

Trump’la kavgaya giren Elon Musk’tan ilginç anket, yeni parti mi kuracak?

Trump’la kavgaya giren Elon Musk’tan ilginç anket, yeni parti mi kuracak?

Sanatçı Cem Akarsu tahliye oldu

Maçka Demokrasi Parkı’nda, cezaevinde tutuklu bulunan öğrencilere dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Direniş Bahar Şenliği’nde “Zıpla zıpla, zıplamayan Tayyipçi” sloganı attığı gerekçesiyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan sanatçı Cem Akarsu, akşam saatlerinde Silivri’de bulunan Marmara Cezaevi’nden tahliye edildi.

Kurban Bayramı öncesi Hakkari’de ‘şap’ paniği! Açıklama geldi…

Hakkari’de bazı hayvanlarda şap hastalığının görülmesi üzerine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kurban kesimi yapmak isteyenlere yönelik engelleyici bir karar olmadığını bildirdi.

Özgür Özel’e karşı bir soruşturma da Ankara’dan! Başsavcılık harekete geçti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in Gaziosmanpaşa mitingindeki konuşmasında sarfettiği sözler üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı.

Amsterdam’daki müzede yaklaşık 200 yıllık prezervatif sergileniyor

Amsterdam’daki müzede yaklaşık 200 yıllık prezervatif sergileniyor

Yalova’da kereste yüklü kamyon devrildi

Yalova’da freni boşalan kereste yüklü kamyonun devrilmesi sonucu 1 kişi yaralandı.