ABD’den Ankara’yı küplere bindirecek F-35 kararı

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da ağırladığı Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. İki ülke arasındaki savunma işbirliğini artıracaklarını kaydeden Trump, “Bu yıldan itibaren Hindistan’a askeri satışlarımızı milyarlarca dolar artıracak ve F-35 savaş uçakları sağlamanın da önünü açmış olacağız.” dedi.

YAPTIRIMLARDAN MUAF TUTULDU

Hindistan daha önce Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi almasına rağmen ABD’deki ilgili yaptırım yasası olan CAATSA yaptırımlarından muaf tutulmuştu.

ANKARA’NIN TEPKİSİNİ ÇEKEN KARAR

ABD yönetimi, Hindistan’ı Güneydoğu Asya bölgesinde Çin’i dengelemek adına önemli bir unsur olarak gördüğünü belirterek bu ülkeye CAATSA yaptırımlarını uygulamamıştı. Washington’ın söz konusu adımı, Rusya’dan aynı sistemleri aldığı için bu yaptırımlara maruz kalan Ankara’nın tepkisini çekmişti.

MOSKOVA’DAN S-400 ALMIŞLARDI

Hindistan, Ekim 2018’de Rusya ile yaptığı 5,8 milyar dolarlık anlaşma ile Moskova’dan S-400 hava savunma sistemleri satın almış ve ilk parti teslimat Aralık 2021’de gerçekleşmişti.

Related Posts

Beyaz Saray’daki görüşme, Netanyahu’yu gerdi

Trump ile Katar Başbakanı’nın Beyaz Saray’daki görüşmesi, Gazze savaşında “iyi haberler” açıklamasıyla dikkat çekti. İsrail’de hükümeti sarsan siyasi kriz sürerken, bu gelişmeler Netanyahu’nun canını sıktı.

İstifa krizlerinin yaşandığı Manavgat Belediyesi CHP’de kaldı; Başkanvekilliği seçimini Mehmet Çiçek kazandı

İstifa krizlerinin yaşandığı Manavgat Belediyesi CHP’de kaldı; Başkanvekilliği seçimini Mehmet Çiçek kazandı

İş dünyası temsilcilerinden Terörsüz Türkiye açıklamaları

Dün Terör örgütü PKK’nın silahlarını yakması ve bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kızılcahamam’da yaptığı konuşmanın ardından Terörsüz Türkiye gündemi hızlandı. İş dünyası temsilcileri yaşanan süreci değerlendirdi

İsrail saldırılarında 59 Filistinli daha yaşamını yitirdi

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında can kaybı son 24 saatte 59 artarak 57 bin 882’ye çıktı.

Çin’den ABD’ye karşı Brezilya’ya destek açıklaması

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, ABD’nin “mevcut rejimin ciddi adaletsizliklerini düzeltme” gerekçesiyle Brezilya ürünlerine uygulanacağını açıkladığı ek gümrük vergilerini “diğer ülkelerin iç işlerine müdahale” diye niteleyerek eleştirdi.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim