Gana Cumhurbaşkanı Akufo-Addo, 11 mahkumu affetti

Gana Cumhurbaşkanı Nana Akufo-Addo’dan 11 Mahkuma Affetme Kararı

Gana Cumhurbaşkanı Nana Akufo-Addo, görev süresinin son gününde Anayasa’nın 72. maddesi uyarınca 11 mahkumu affettiğini duyurdu. Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Akufo-Addo, mahkumların sağlık durumları, tutukluluk süreleri ve diğer hafifletici faktörleri göz önünde bulundurarak af kararlarını verdi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Akufo-Addo’nun affettiği mahkumların durumlarını yasalar çerçevesinde detaylı bir şekilde inceledikten sonra merhamet yetkisini kullandığı belirtildi. Öte yandan, Gana’da 7 Aralık’ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimini Ulusal Demokratik Kongresi’nin adayı John Dramani Mahama kazanmıştı. Mahama, yarın yemin ederek görevi Akufo-Addo’dan devralacak.

Hayatınızın Aşkını Bakteriler Seçiyor Olabilir Mi?

Bilim insanı Ali Rıza Akın’ın Bakterin Kadar Yaşa programında anlattığı ilginç detaylar için tıklayın!


Günün Öne Çıkan Haberleri

TIKLAYIN | Murat Yetkin: Suriye’deki üç dış güç; Türkiye, İsrail ve ABD, HTŞ’ye şartlı kredi açtı

TIKLAYIN | Mehmet M. Yılmaz yazdı: İbrahim Kalın, 65 bin dolarlık saati imha eder mi?

TIKLAYIN | Wanda Nara’dan sürpriz ayrılık kararı ve Icardi hamlesi

TIKLAYIN | Kanada medyası: Başbakan Justin Trudeau bugün istifa edecek

TIKLAYIN | 82. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

TIKLAYIN | Spor yazarları, Fenerbahçe-Hatayspor maçını yorumladı: “Galatasaray’ı “yenilmez” yapan bir organizasyonla, başka türlü savaşamazlar”


Related Posts

Ayşe Tokyaz cinayetinde 4 polis gözaltına alındı

Ayşe Tokyaz cinayeti soruşturmasında son dakika gelişmesi… Delil karartma şüphesiyle 4 polis memuru gözaltına alındı.

Yerli ve Milli Parti: Elektrik faturalarından alınan TRT payı, bir yıl boyunca orman yangınlarıyla mücadeleye aktarılmalı

Yerli ve Milli Parti: Elektrik faturalarından alınan TRT payı, bir yıl boyunca orman yangınlarıyla mücadeleye aktarılmalı

Kırmızı bültenle aranan Türk, komşu adada tatil yaparken yakalandı

Türkiye’de müebbet hapis cezasına çarptırılan ve Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Türk Bodrum’a komşu İstanköy (Kos) adasında yakalandı.

Sıcak hava Aydın’ı hayalet şehre çevirdi

Türkiye’nin en sıcak illeri arasında yer alan Aydın’da mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklarla birlikte şehir adeta hayalet şehre döndü.

Bakan Göktaş: Nüfusumuz 25 milyona düşecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, BM’nin tahminlerine göre Türkiye nüfusunun 2100 yılında 25 milyona düşeceğini söyledi. Göktaş, “Doğurganlık oranımız 1,48’e düştü. Bu, tarihimizin en düşük seviyesi.” dedi.

Alkan Ergin’in Cenazesi Defnedildi

Samandağ’daki trafik kazası sonrası bıçakla hayatını kaybeden Alkan Ergin, yeşilköy mezarlığında toprağa verildi.