ABD’de şiddetli kar yağışı ve soğuklar sürüyor: Kazalarda en az 3 kişi öldü

Amerika’nın Doğu Yakasında Kar Yağışı ve Şiddetli Soğuklar Devam Ediyor, Kazalarda 3 Kişi Hayatını Kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri’nin orta kesimlerinden doğu yakasına kadar etkili olan kar yağışı ve şiddetli soğuklar, 13 eyalette etkisini sürdürüyor ve olumsuz hava koşulları nedeniyle en az 3 kişi hayatını kaybetti.

Hafta sonu Missouri ve Kansas eyaletlerinden başlayan ve bugün Maryland, Delaware, Washington D.C. dahil 13 eyaleti etkileyen şiddetli soğuklar ve kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor.

Kar fırtınasından kaynaklanan kazalar sonucunda, Kansas ve Missouri’de en az 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 31 kişinin yaralandığı belirtilirken, hafta sonu acil durum ilan eden Kentucky, Virginia, Kansas, Arkansas ve Missouri eyaletlerine bugün West Virginia ve New Jersey de eklendi.

Ülkenin başkenti Washington D.C.’de kar kalınlığının 40 santimetreye kadar ulaştığı bölgelerde, devlet okulları ve federal ofisler aşırı kar yağışı nedeniyle tatil edildi.

Washington D.C. Belediye Başkanı Muriel Bowser, şehrin kısa sürede kardan temizlenerek tekrar açılmasının en büyük öncelikleri olduğunu belirterek vatandaşlara evden çıkmamaları çağrısında bulundu.

Beyaz Saray Sözcüsü Jeremy Edwards, Başkan Joe Biden’ın ve ekibinin, ABD’nin genelinde etkili olan soğuk ve kış şartlarını eyaletlerdeki yetkililerle yakından takip ettiğini ifade etti.

1400 uçak seferi iptal edildi

FlightAware sitesine göre, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bu sabah 1400 uçuşun iptal edildiği ve en az 750 uçuşun ertelendiği belirtildi.

PowerOutage sitesine göre, şiddetli fırtınadan kaynaklanan ağaç devrilmesi sonucu 350 bine yakın hanede elektrik kesintisi yaşandığı aktarıldı.

Birçok eyalette kar ve buzlanma nedeniyle major otoyollar kapatılırken, Virginia, Indiana, Kansas ve Kentucky’de yüzlerce araba kazası meydana geldi ve yolda mahsur kalanlar oldu.

Hava sıcaklığının doğu yakasının üçte ikisinde eksi 7 ila 14 santigrat derece arasında olması beklenirken, NOAA bugünden sonra kar yağışının azalacağını ancak kutup soğuklarının etkisini sürdüreceğini tahmin etmekte. (AA)

Related Posts

Son Dakika… Devlet Bahçeli, gazetecileri hedef aldı: ‘Yarım aydınlar, safralaşmış uzmanlar…’

Son dakika haberi… MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, isim vermeden gazetecileri hedef aldı. Bahçeli, “İfade ve düşünce özgürlüğünün sınırlarını ihlal edip ruhlarına yuva yapmış nefreti her fırsatta sözlerinin ve değerlendirmelerinin arasına tıpkı bir bomba gibi yerleştiren bazı sözde gazetecilerin, yarım aydınların ve safralaşmış uzmanların Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu unutmaması tavsiye ve temennimdir” dedi.

Erdoğan: Suriye hükûmetinin terörle mücadelesine destek vermeyi sürdüreceğiz

Erdoğan, “Suriye’nin, taşeron terör örgütleri eliyle yeni bir istikrarsızlık ortamına çekilmesine asla izin vermeyeceğiz.” değerlendirmesini yaptı.

AKP’li Birinci’den Fatih Altaylı’nın tutuklanmasına itiraz: ‘Cumhurbaşkanını tehdit’ şeklinde özel bir suç yoktur, TCK 310 bu olaya uygulanamaz

AKP’li Birinci’den Fatih Altaylı’nın tutuklanmasına itiraz: ‘Cumhurbaşkanını tehdit’ şeklinde özel bir suç yoktur, TCK 310 bu olaya uygulanamaz

ABD, İsrail ile birlikte İran’ı hedef aldı… Pasifik’i gösterip Akdeniz’den vurdu

İsrail’in, İran’ın savunma sistemlerini büyük ölçüde imha etmesinin ardından ABD dün sabaha karşı TSİ 02.30’da İran’ın üç nükleer tesisini vurdu. ‘Gece Yarısı Çekici’ adı verilen saldırıda ABD’den havalanan B-2 uçakları iki kola ayrıldı. Operasyon Pasifik üzerinden beklenirken Akdeniz üzerinden gelen 7 adet B-2 bombardıman uçağı, Fordo ve Natanz’a dev sığınak delen bombalardan attı. İran da 30 füzeyle misillemede bulundu.

Aykut Erdoğdu: Öz vatanımızda sürgün, ana yurdumuzda parya olduk

Silivri’de Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Büyük Türk Milleti bu baskıyı hak etmiyor. Bu fedakâr millet, adil, demokratik ve özgür bir ülkede mutlu, huzurlu ve sağlıklı yaşamayı hak ediyor. Hepimizin atası, dedesi yedi cephede vuruşup can vererek bizlere bu güzel vatanı bıraktı. Öz vatanımızda sürgün, ana yurdumuzda parya olduk” ifadelerini kullandı.

Özel’den Altaylı tepkisi… İktidara seslendi: ‘Artık hiç kimseyi baskıyla sindiremezsiniz’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gazeteci Fatih Altaylı’nın “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla gözaltına alınmasına tepki göstererek, “Gazeteciden, gençlerden, milletten korkan bir iktidar var ama artık hiç kimseyi baskıyla sindiremezsiniz” dedi.