Yargıda anlık takip dönemi başlıyor

Yargı Sisteminde Yeni Adımlar Atılıyor

Hükümetin gündeminde yargı sisteminde atılacak yeni adımlar var. Adaletin etkinliğini artırmak amacıyla yargıda anlık takip ve etkin teftiş dönemi başlatılacak. Bu kapsamda adalet ve yargı teşkilatının teftişine ilişkin kapasite yükseltilecek.

Türkiye’nin aktardığına göre performans ve verimlilik artırılarak yargısal süreçlerin makul sürede tamamlanması için önleyici teftiş uygulamaları geliştirilecek. Teftiş kurullarının bünyesinde anlık takip yapacak ve tespit edilen sorunları anında çözüme kavuşturacak birimler oluşturulacak. Teftiş sonrası iyi uygulama örneklerine yer verilecek.

Müfettişliğe atanmak için aranan mesleki kıdem süresi ise artırılacak. Müfettişlerin atanmalarını takiben ve görevlerinin devamı süresince uzmanlık gerektiren alanlarda eğitim almaları sağlanacak. Cumhuriyet savcılarının adalet daireleri ile kasa hesapları üzerindeki gözetim ve denetim yetkisinin güçlendirilmesi için ağır ceza merkezlerinde denetim büroları kurulacak.

(ALINTI)

Related Posts

İstifa krizlerinin yaşandığı Manavgat Belediyesi CHP’de kaldı; Başkanvekilliği seçimini Mehmet Çiçek kazandı

İstifa krizlerinin yaşandığı Manavgat Belediyesi CHP’de kaldı; Başkanvekilliği seçimini Mehmet Çiçek kazandı

İş dünyası temsilcilerinden Terörsüz Türkiye açıklamaları

Dün Terör örgütü PKK’nın silahlarını yakması ve bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kızılcahamam’da yaptığı konuşmanın ardından Terörsüz Türkiye gündemi hızlandı. İş dünyası temsilcileri yaşanan süreci değerlendirdi

İsrail saldırılarında 59 Filistinli daha yaşamını yitirdi

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında can kaybı son 24 saatte 59 artarak 57 bin 882’ye çıktı.

Çin’den ABD’ye karşı Brezilya’ya destek açıklaması

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, ABD’nin “mevcut rejimin ciddi adaletsizliklerini düzeltme” gerekçesiyle Brezilya ürünlerine uygulanacağını açıkladığı ek gümrük vergilerini “diğer ülkelerin iç işlerine müdahale” diye niteleyerek eleştirdi.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Rapor: Pentagon, “savaş ve silahları finanse etmek” için özel silah şirketlerine 2,4 milyon dolar sağladı

İngiltere menşeli yayıncı The Guardian’a özel olarak sunulan çalışmada, özel silah şirketlerine aktarılan fonlar ön plana çıktı