Türk mühendisliğinden çığır açan gemi denizlere açılıyor: Hem savaş gemisi hem hastane hem lojistik üssü!

STM Mühendisleri Tarafından Geliştirilen MRSS Platformu Hakkında Yenilikçi Bilgiler

STM mühendisleri tarafından özgün olarak geliştirilen MRSS platformu, askeri ve insani operasyonlar için geniş bir yelpazede kullanılabilecek yetenekler sunmaktadır.

Şirketin açıklamalarına göre, bu zırhlı birlik taşıma gemisi, kriz bölgelerinde hastane gemisi olarak kullanılabilirken, aynı zamanda gelişmiş helikopter harekatı ve arama-kurtarma operasyonları için de uygundur.

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, Malezya Kraliyet Donanması’nın ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen MRSS platformunun uzun süreli ve maliyet etkin operasyonlar için ideal bir çözüm olduğunu belirtti.

Öte yandan, STM daha önce farklı ülkeler için benzer platformlar inşa etmiş olup, Malezya ile yapılan iş birliğinin güçlü bir devamı olarak bu yeni geminin öne çıktığını söyledi.

Çok Amaçlı Destek Gemisinin Özellikleri

Tam boyu 153 metre olan ve 9700 ton deplasmana sahip Çok Amaçlı Destek Gemisi, 500 kişilik amfibi personel kapasitesiyle dikkat çekiyor.

Geminin taşıma kapasitesi, 14 ana muharebe tankı ve 9 amfibi araç ile 2 adet 15 tonluk helikopterin iniş-kalkışına olanak tanıyan donanımlara sahiptir. MRSS’nin menzili 8000 deniz mili olup, 30 gün denizde kalma süresine sahiptir.

Platform, amfibi harekatlar, denizde lojistik destek, sancak gösterme ve daha birçok askeri görevin yanı sıra tıbbi destek, helikopter operasyonları ve arama-kurtarma gibi savaş dışı operasyonlarda da kullanılabilecek.

STM’nin verilerine göre, gemi üzerinde birçok silah sistemi ve modern tıbbi destek birimleri bulunmaktadır.

İhracat Potansiyeli ve Teknolojik Güç

MRS platformu ile Türk savunma sanayisinin mühendislik kapasitesini artırmayı hedefleyen STM, Malezya ile başlayan iş birliğinin yeni pazarlara açılma kapısını aralayacağını belirtiyor.

Malezya Kraliyet Donanması’nın gelecekte MRSS sınıfında bir gemiye ihtiyacı olduğu bilinmekte olup, STM’nin Türk mühendislik gücü sayesinde bu ihtiyacı karşılayabileceği ifade ediliyor.

Related Posts

Mehmet Şimşek’ten ‘Hürmüz Boğazı’ açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye ekonomisinin tüm muhtemel senaryolara hazırlıklı olduğunu belirterek “Hürmüz Boğazının kapanması durumunda senaryolar üzerinden ekonomimize yönelik yapılan spekülasyonlara lütfen itibar etmeyiniz. ” ifadelerini kullandı.

Ekonomist Filiz Eryılmaz değerlendirdi: Altın, petrol ve borsada sessiz pazartesi alarm

ABD tarafından dün gece İran’ın üç nükleer tesisine gerçekleştirilen saldırılar sonrası piyasalarda hareketlilik bekleniyor. Peki Orta Doğu’daki gerilim piyasaları nasıl etkileyecek? Altın, petrol ve borsada son durum ne? Ekonomist Filiz Eryılmaz, gerilimin piyasaya etkilerini değerlendirdi. İşte detaylar…

Yarım asırlık dönem sona eriyor: Gaz tedarikinde yeni dönem

Avrupa Birliği (AB), bazı üye ülkelerin itirazlarına rağmen yarım asırlık Rus gazı bağımlılığını sonlandırma hedefine adım adım ilerlerken, enerji arz güvenliğini sağlamak amacıyla ABD ve Katar’dan sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG), Norveç’ten ise boru gazı ithalatını artırıyor.

Bakan Bayraktar: Nükleer enerji Türkiye için ekonomik ihtiyaçtır

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nükleer enerjinin temiz ve sürekli güç sağlayan önemli bir kaynak olduğunu belirterek, “Nükleer enerji, Türkiye için bir rüyanın da ötesinde, ekonomik ihtiyaçtır” dedi.

Faiz umuduna savaş engeli

Merkez Bankası, enflasyondaki düşüşün süreceğini savundu ama faizi yüzde 46’da sabit tuttu Ekonomistler, İsrail-İran geriliminin yaşanmadığı senaryoda faizlerin inebileceğini kaydetti.

Enerji fiyatları ve petrol tedariği risk altında: İran Hürmüz Boğazı için mesajı verdi

İsrail-İran geriliminde kritik öneme sahip olan Hürmüz Boğazı ile ilgili İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Üyesi Behnam Saidi’den kritik bir açıklama geldi. Saidi, İsrail’in saldırılarına karşılık şu mesajı verdi: “Hürmüz Boğazı …