Trudeau’dan ’51. eyalet’ tepkisi: Trump harita paylaştı

Justin Trudeau, ABD Başkanı Trump’ın Kanada İle İlgili Açıklamalarına Tepki Gösterdi

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ABD’nin 47’nci başkanı seçilen Donald Trump’ın sözlerine karşılık verdi. Trudeau, “Kanada’nın ABD’nin bir parçası olması ihtimali, cehennemde kartopu şansı kadar” dedi. Bunun üzerine Trump, Kanada’yı ABD’nin parçası olarak gösteren bir harita paylaştı.

Trump’ın, 20 Ocak’ta başkanlık koltuğuna oturacak olmasının ardından yaptığı Kanada’nın “51. eyalet” olması önerisine Trudeau’dan sert yanıt geldi. Trudeau, sosyal medya hesabında, “Kanada’nın ABD’nin bir parçası olması ihtimali, cehennemde kartopu şansı kadar. Her iki ülkedeki işçiler ve toplumlar, en büyük ticaret ve güvenlik ortağı olarak birbirlerinden faydalanmaktadır” şeklinde ifadeler kullandı.

Trudeau’nın açıklamasından kısa bir süre sonra Donald Trump, Kanada’yı ABD’nin bir parçası olarak gösteren bir harita paylaştı. Haritada birleşik Kanada ve ABD görüntüsü yer aldı. Ayrıca Trump, Trudeau için “Kanada Eyalet Valisi” ifadesini defalarca kullandı.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Hamas’tan Gazze’de okul katliamı yapan İsrail yönetimine: Yargılanacaksınız

Soykırımcı İsrail, Gazze’deki el-Bureyc Mülteci Kampı’nda bulunan bir okula hava saldırısı düzenledi. Saldırıda en az 18 Filistinli şehit olurken, onlarca çocuk ve kadın yaralandı. Hamas Hareketi, Siyonistlerin menfur saldırısına sert çıkarak ‘yargılanacaksınız’ ifadelerini kullandı.

CHP, HSK seçimlerinden çekildi: “Yargıyı rakiplerinizi telef etmek için kullanacaksınız”

CHP, HSK seçimlerinden çekildi: “Yargıyı rakiplerinizi telef etmek için kullanacaksınız”

Pakistan’da askeri araca bombalı saldırı: 7 ölü

Hindistan ve Pakistan arasında tansiyon her geçen gün artıyor. Pakistan ordusu, İran ve Afganistan’a komşu olan Belucistan eyaletinde bir askeri araca bombalı saldırı düzenlendiğini belirterek, saldırıda 7 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı …

Moskova’da Zafer Günü etkinlikleri yaklaşırken Ukrayna’dan arka arkaya uyarılar: ‘Yabancı temsilciler katılmamalı’

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın 9 Mayıs’ta Nazi Almanyası’nın yenilgiye uğratılmasının 80. yıldönümü dolayısıyla düzenleyeceği Zafer Günü törenine başka ülkelerden temsilcilerin katılmaması yönünde çağrı yaptı.

Özel’e yumruk atan cani neden açma germe hareketi yaptığını anlattı

CHP lideri Özgür Özel’e yumruk atan 66 yaşındaki Selçuk Tengioğlu’nun savcının neden açma germe hareketleri yaptığını sorması üzerine, “Bulunduğum yerde uzun süre sabit kalamam” yanıtını verdi.

Caninin elinden kurtulan kızı CHP’yi aradı

CHP lideri Özgür Özel’e Sırrı Süreyya Önder’in cenaze töreninde saldıran Selçuk Tengioğlu’nun 21 yıl önceki saldırısından balkondan atlayarak kurtulan kızı Yasemin’in CHP Genel Merkezi’ni aradığı öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir