TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Misakımilli’nin ilan edilişinin 105. yılı paylaşımı

Misakımilli’nin 105. Yılında Kurtulmuş’tan Anlamlı Paylaşım

Misakımilli’nin ilan edilişinin 105. yılı dolayısıyla, Başkan Numan Kurtulmuş sosyal medya hesabından önemli bir paylaşımda bulundu. Bağımsızlık mücadelesinin dünyaya ilan edildiği Misakımilli’nin, milletin vatanperverliğini, işgale asla boyun eğmeyeceğini ve ulusal egemenlik hedefini tarih sahnesine yazdığı en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Gazi Meclis’imizin çatısı altında oluşturulan bu milli mutabakat, sınırlarımızı belirlemekle kalmamış, aynı zamanda birlik ve beraberlik ruhuyla istiklal ve istikbalimize sahip çıkmamızı da ortaya koymuştur. Bu irade, bugün de güçlü Türkiye hedefimizin temel dayanaklarındandır. Bizlere düşen görev, bu kararlılığı geleceğe taşımak, milletimizin hak ve hukukunu her platformda savunarak, değerlerimize sahip çıkmaya devam etmektir. Misakımilli ruhu, sınırlarımızı belirleyen bir çizgi olmanın ötesinde adalet, özgürlük ve kardeşlik uğruna verilen bir sözdür.”

Misakımilli’nin ilan edilişinin 105. yıl dönümünde coşkuyla anıldığını belirten Kurtulmuş, milletin desteğiyle Türkiye’nin hak ettiği yarınlara ulaşması için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Kurtulmuş, “Misakımilli, geleceğe olan yolculuğumuzda bize rehberlik etmeye devam edecektir. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele’nin kahramanları başta olmak üzere, Hak yolunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum.” dedi.

Related Posts

Beyaz Saray’daki görüşme, Netanyahu’yu gerdi

Trump ile Katar Başbakanı’nın Beyaz Saray’daki görüşmesi, Gazze savaşında “iyi haberler” açıklamasıyla dikkat çekti. İsrail’de hükümeti sarsan siyasi kriz sürerken, bu gelişmeler Netanyahu’nun canını sıktı.

İstifa krizlerinin yaşandığı Manavgat Belediyesi CHP’de kaldı; Başkanvekilliği seçimini Mehmet Çiçek kazandı

İstifa krizlerinin yaşandığı Manavgat Belediyesi CHP’de kaldı; Başkanvekilliği seçimini Mehmet Çiçek kazandı

İş dünyası temsilcilerinden Terörsüz Türkiye açıklamaları

Dün Terör örgütü PKK’nın silahlarını yakması ve bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kızılcahamam’da yaptığı konuşmanın ardından Terörsüz Türkiye gündemi hızlandı. İş dünyası temsilcileri yaşanan süreci değerlendirdi

İsrail saldırılarında 59 Filistinli daha yaşamını yitirdi

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında can kaybı son 24 saatte 59 artarak 57 bin 882’ye çıktı.

Çin’den ABD’ye karşı Brezilya’ya destek açıklaması

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, ABD’nin “mevcut rejimin ciddi adaletsizliklerini düzeltme” gerekçesiyle Brezilya ürünlerine uygulanacağını açıkladığı ek gümrük vergilerini “diğer ülkelerin iç işlerine müdahale” diye niteleyerek eleştirdi.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim