Prof. Dr. Celal Şengör ‘Patlarsa Allah’a ısmarladık’ diye uyarmıştı: Kolumbo yanardağı için harekete geçildi

Ege Denizi’nde Kiklad Adaları’nda ki Santorini yakınlarında bulunan Kolumbo yanardağının su altındaki hareketliliğini izlemek için sismologlar çalışma başlattı. Farklı ülkelerden adaya gelen sismograflar dört gün boyunca su altında kalacak cihazları yerleştirdi. Sismik aktivite devam ettiği sürece araştırma tekrarlanacak.

12 BİN KİŞİ ADADAN AYRILDI

Dünyaca ünlü turistik Santorini adasından son 48 saat içerisinde 12 bin kişi ve yaklaşık 1500 araç adadan ayrıldı. Bölgedeki deprem hareketliliği tedirgin devam ederken sismologlar harekete geçti, adaya geldi.

SİSMOGRAFLAR SU ALTINA YERLEŞTİRİLDİ

Son günlerde yaşanan olaylara ilişkin önemli bulgular sağlaması beklenen iki adet sualtı sismografının fay hattı yakınına yerleştirilmesinin ardından yer altındaki hareketlilik gözlemlenecek ve uzmanlar açıklama yapacak.

Santorini’deki Kolumbo su altı yanardağını inceleyecek dört yeni teknoloji taşınabilir su altı sismografı, aralarında bilim insanlarının da bulunduğu uluslararası GEOMAR Okyanus Araştırmaları Merkezi ekibi ve Kiel Helmholtz Enstitüsü ve Potsdam Üniversitesi, ayrıca Atina Ulusal Üniversitesi Jeoloji ve Jeoçevre Bölümü Jeolojik Oşinografi Profesörü Evi Nomikos’un da katılımıyla Kolumbo kalderasının içine ve Anidros su altı fayının yanına yerleştirildi.

DÖRT GÜN BOYUNCA SU ALTINDA KALACAK

Bu sismograflar dört gün boyunca su altında kalacak ve daha sonra verileri analiz etmek üzere çıkarılacak. Sismik aktivite devam ettiği sürece araştırma tekrarlanacak.

ULUSLARASI EKİP ADAYA YERLEŞTİ

Uluslararası araştırma ekibi, Santorini’nin su altı volkanik merkezlerini keşfetmeyi ve buralarda meydana gelen jeolojik süreçleri anlamayı amaçlayan oşinografi misyonu MSM132’ye katılmak üzere Santorini’de bulunuyor. Kurulan su altı sismografları, bölgenin mikrosismisitesini, yer hareketlerini ve suyun fizikokimyasal parametrelerini ölçecek özel sensörlerle donatılacak. Geçtiğimiz Aralık ayında Kolomb kraterinin içine üç adet, Kolumbo deniz alanı ve Anidros fayına ise beş adet su altı sismografı yerleştirilmişti.

Related Posts

Aile Bakanlığı’ndan açıklama: Marmaray’da darp edilen babanın çocuklarına destek verilecek

Aile Bakanlığı’ndan açıklama: Marmaray’da darp edilen babanın çocuklarına destek verilecek

İBB’ye yönelik 5. dalga operasyona EMEP’ten tepki: Erdoğan kimin için ne söylüyorsa kendisi onun bin katını yapıyor, ahtapot sarayda!

İBB’ye yönelik 5. dalga operasyona EMEP’ten tepki: Erdoğan kimin için ne söylüyorsa kendisi onun bin katını yapıyor, ahtapot sarayda!

Asiye’nin katili en yakınıymış!

Gaziantep’te boğulmuş halde bulunan Asiye’yi annesinin öldürdüğü ortaya çıktı.

Nedim Şener canlı yayında tek tek açıkladı: Kemal Kılıçdaroğlu kimi hedef aldı?

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme bomba gibi düşen paylaşımını değerlendiren Gazeteci Nedim Şener canlı yayında dikkat çeken ifadeler kullandı. Şener, Kılıçdaroğlu’nun kimi hedef aldığını tek tek açıkladı.

X’in avukatından İmamoğlu’nun hesabına uygulanan erişim engeli için yeni hamle

X’in avukatı Gönenç Gürkaynak, Silivri’de tutuklu bulunan ve hesabı erişime engellenen Ekrem İmamoğlu’nun X hesabı için harekete geçti. Gürkaynak, Anayasa Mahkemesi’ne dava açtığını duyurdu.

CHP’li Başarır, Kılıçdaroğlu’nun beklentisini açıkladı: “O kararı yırtıp atıp Özgür Bey’in yanına gelip cuntaya karşı dimdik ayaktayız demesini bekliyoruz”

CHP’li Başarır, Kılıçdaroğlu’nun beklentisini açıkladı: “O kararı yırtıp atıp Özgür Bey’in yanına gelip cuntaya karşı dimdik ayaktayız demesini bekliyoruz”