‘Öğretmenlerimiz olmadan bu başarılar sürdürülemez’

Proje Okulu Atamalarına Tepkiler Sürüyor

Ankara Etimesgut’ta bulunan Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi mezun öğrencileri, proje okulu atamalarına karşı tepkilerini dile getiriyor. Öğrenciler, okullarından 9 öğretmenin gönderilmesine şaşkınlıkla tepki gösterdi.

Öğrencilere göre, gerçek amaç; köklü bir geçmişe sahip, güçlü bir akademik kadroya ve yüksek başarı oranlarına sahip okullarda görev yapan deneyimli ve aydın öğretmenlerin görevlerinden alınarak, liyakatsiz atamalarla belirlenmiş kişilerin bu görevlere getirilmesini teşvik etmektir. Bu durum sadece öğretmenleri değil, aynı zamanda nitelikli, laik ve bilimsel eğitim hakkını da hedef almaktadır.

Öğrenciler, okullarının başarısının emekçi ve aydın öğretmenlerin özverili çalışmaları sayesinde geldiğini vurgulayarak, öğretmenler olmadan bu başarıların devam edemeyeceğini dile getirdi.

“SUSMAYACAĞIZ”

Öğrenciler, sürece karşı sessiz kalmayacaklarını belirterek, “Okullarımızı, öğretmenlerimizi ve nitelikli eğitimi savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Ülkenin geleceği olan çocukların laik, bilimsel ve çağdaş eğitimle yetişebilmesi için bu baskılara karşı birlik olacak ve mücadele edeceğiz” dedi.

Öğrenciler, eğitimin niteliğinin sadece liyakatli ve deneyimli eğitimcilerle korunabileceğine inanarak, öğretmenlerine sahip çıktıklarını ve eğitim haklarını savunmaya devam edeceklerini söyledi.

Related Posts

Yeni Papa Robert Francis Prevost Kayserili mi? Sosyal medyada gündem olan iddianın perde arkası

Vatikan’da 8 Mayıs 2025’te Papa 14. Leo olarak seçilen Robert Francis Prevost’un Kayseri kökenli olduğu iddiası, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Türkiye Ermenileri tarafından “Faruk Paselyan” olarak adlandırıldığı öne sürülen yeni papanın, Kayseri’nin Develi ilçesinden Arjantin’e göç eden bir Katolik Ermeni aileye dayandığı söylentileri, yerel ve ulusal medyada geniş yer buldu. Peki, Yeni Papa Kayserili mi? Yeni Papa Robert Francis kimdir, aslen nereli?

Jennifer Lopez, Antalya’da sahne alacak: Bilet fiyatları belli oldu!

Jennifer Lopez, Antalya’da sahne alacak: Bilet fiyatları belli oldu!

ÖSYM tarafından hafta sonu iki sınav yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince, Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Öğretmenlik Meslek Bilgisi Alanında Seviye Tespit Sınavı (STS-Öğretmenlik) 10 Mayıs Cumartesi, Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS/1) ise 11 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Öğretmen Atamaları Son Dakika

Öğretmen atamaları hakkında açıklama yapan MEB Bakanı Yusuf Tekin,”Yeni istihdam modelimiz Millî Eğitim Akademisi üzerinden olacak” dedi.  Bakan Yusuf Tekin,

18 Emmy ödüllü Shogun 2. sezonuyla ekranlara gelecek

18 Emmy ödüllü Shogun 2. sezonuyla ekranlara gelecek

Hindistan ve Pakistan neden savaşıyor? Keşmir sorunu nedir?

Hindistan Pakistan savaşı, bölgedeki savaşı yakından takip eden pek çok kişi tarafından nedenleri ile gündemde yer alıyor. Temelleri 1947 yılına dayanan Hindistan Pakistan savaşı, Keşmir bölgesindeki değerli madenler ve nüfusun çoğunluğunun Müslüman olması gibi etmenler dolayısıyla iki ülke arasında çeşitli fikir ayrılıklarını ortaya koyuyor. Hindistan, Keşmir bölgesini kendi toprağı olarak görürken, Pakistan ise Müslüman nüfusunu işaret ederek bu görüşü reddediyor. İşte, Hindistan Pakistan neden savaşıyor sorusuna yönelik detaylı bilgiler ve Keşmir sorunu hakkında bazı bilgiler