Marmarabirlik kampanyayı kapatıyor… Zeytin üreticisinden 3 milyar 185 milyon TL’lik ürün aldı

Marmarabirlik, Ortaklarına 67 Milyon TL Ödeme Yapacak

BURSA (İGFA) – Marmarabirlik, 28 Aralık-10 Ocak tarihleri arasında teslim edilen ürün bedellerinin yüzde 50’sinin karşılığı olarak ortaklara, 17 Ocak 2025 Cuma günü 67 milyon TL ödeme gerçekleştirecek.

Ortaklar, altıncı dilim ödemelerini Ziraat Bankası ATM’lerinden alabilecekler.

Marmarabirlik’te Cumhuriyet tarihinin en yüksek rekoltesinin gerçekleştiği ürün alım kampanyası ile ilgili genel bir değerlendirmede bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 2024/2025 iş yılı ürün alım kampanyası ürün alım miktarı olarak tarihe geçeceğini belirterek, “Üretici ortakların mağduriyet yaşamaması için stratejik hamlelerde bulunan Marmarabirlik’in önemi bir kez daha anlaşılmıştır. 750 bin ton sofralık ve 475 bin ton zeytinyağ rekoltesinin olduğu, bu sayede Cumhuriyet tarihinin en yüksek rekoltesine ulaşıldığı böyle bir yılda arz fazlalığının olmaması ve ürünün alıcı bulması çok önemli” dedi.

Geçen yıl 15 kilogram olan ağaç başı verimliliğin, bu yıl ise 60-70 kg ortalamalarına çıktığını söyleyen Başkan Asa, “Üreticimiz, ürünün tamamını yağlık olarak verdiğinde ağaç başına ortalama 3 bin TL gelir elde eder. Buna rağmen yılın getirdiği ince danedeki artış sebebi ile işçilik bedelinden kaynaklı maliyet artışı yaşanmıştır” dedi.

Ürün alımlarının sonuna gelindiğini belirten Başkan Asa, Marmarabirlik’te alımların başladığı 21 Ekim 2024 tarihinden bugüne toplam 57 bin 500 ton ürün alımı gerçekleştirildiğini açıkladı.

Başkan Asa, Kooperatifler bazında ele alındığında; Gemlik Kooperatifi’nde 5.205 ton, Mudanya Kooperatifi’nde 13.550 ton, İznik Kooperatifi’nde 14.900 ton, Orhangazi Kooperatifi’nde 5.500 ton, Erdek Kooperatifi’nde 6.950 ton, Mürefte Kooperatifi’nde 3.188 ton, Edincik Kooperatifi’nde 8.010 ton ve Marmara Adası Kooperatifi’nde 197 ton ürün alımı gerçekleştirildiğini kaydetti.

Related Posts

Tek pistte yolcu ve uçuş rekoru kırıldı!

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bulunan 06R-24L numaralı 2’nci pistinin elektrik altyapı çalışmaları nedeniyle 27 Temmuz’a kadar kapalı olacağı açıklanmıştı. Havalimanında yoğun uçuş ve yolcu sayısına rağmen tek pist üzerinden operasyon titizlikle devam …

Sandıklı’da 20 Ton Karpuz Dağıtıldı

Hayırsever iş adamı, 20 ton karpuzun dağıtılması için pazarcı Ali Yıldırım ile anlaştı.

2025 Çin Tedarik Zinciri Fuarı Başladı

Fuar, 16-20 Temmuz tarihleri arasında Beijing’de düzenleniyor ve 75 ülkeden 650’den fazla katılımcı var.

Niğde’ye 98 Milyon TL’lik Proje Desteği

Bakan Kacır, Niğde’de ekoturizm ve tarım için 4 projenin imza törenine katıldı, 98 milyon TL destek.

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Şimşek döneminde takibe düşenlerin sayısı 10 katına çıktı

Ekonomi yönetimine Mehmet Şimşek’in getirilmesinin ardından kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düşenlerin sayısı son iki yılda 10 katına çıktı.