Kuyumcukla yeni dönem: İbraz etmek zorunlu olacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kıymetli maden satışlarını kapsayan yeni bir genelge yayımlayarak sektörde önemli bir değişikliğe imza attı. Sektördeki değişikliklere yön veren “Çekili Kıymetli Madenlere İlişkin Genelge” ile kuyumcuları ilgilendiren yeni kurallar hayata geçiriliyor.

Yeni Uygulamalar

Yayımlanan genelgeye göre, çekili kıymetli maden satışı yapan gerçek kişi kuyum işletmeleri, artık “Kuyum Ticareti Yetki Belgesi” ibraz etmekle yükümlü olacak. Ayrıca, belgenin numarası faturaya işlenecek. Bu adımın amacı, kayıt dışı işlemlerin önlenmesi ve ticari faaliyetlerin şeffaflığının artırılması.

Satış işlemleri sırasında, kıymetli maden üretimi ya da ticaretiyle uğraşan kişilerin ana faaliyet kodunu içeren barkodlu vergi levhası da ibraz edilecek. Bu uygulama, sektörde güvenilir ticaretin ve belgeye dayalı işlemlerin yaygınlaştırılması açısından büyük önem taşıyor.

Yeni düzenlemeyle birlikte kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren gerçek kişilerin belge ve kayıt süreçlerine daha fazla önem vermeleri gerekecek. Gelişmeler sektörde yakından takip edilmeli.

Related Posts

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni 14 Temmuz’da yola çıkıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni’nin 14 Temmuz’da bir kez daha raylara ineceğini açıkladı. Bakan Uraloğlu, toplamda 68 gün sefer yapacak trenin 100 binden fazla yolcu taşıyacağını söyledi. Uraloğlu, “Zaferin Adı Türkiye temasıyla hazırlanan Yüksek Hızlı Tren seti, 30 Eylül 2025 tarihine kadar seferde kalacak.” dedi.

Akbank Gençlik Akademisi Fellowship Programı’nda yeni dönem

Akbank Gençlik Akademisi Fellowship Programı’nda yeni dönem

Türkiye’nin en köklü tersanesi icradan satılıyor. Fiyatı belli oldu

Türkiye’nin gemi inşa sektörünün öncülerinden Deniz Endüstri A.Ş.’ye ait Çiçek Tersanesi, mali zorlukların ardından icra yoluyla satışa çıkıyor. 1971’de Gemi Mühendisi Celal Çiçek tarafından kurulan ve Türkiye’nin ilk çıkarma gemisini üreten …

Bakan Kacır, Gaziantep’te sanayicilerle istişare toplantısında konuştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’de 150 bin hektar olan planlı sanayi alanlarının 2030’da 350 bin hektara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek “Bu, 60 yılda gerçekleştirilen toplam sanayi alanı büyüklüğünün 2 mislinin üzerine sadece 5 yılda çıkması demektir.” dedi.

Ekonomist Artunç Kocabalkan: Altın yeniden 4000 dolarlara tırmanabilir

Ekonomist Artunç Kocabalkan: Altın yeniden 4000 dolarlara tırmanabilir

Rusya, Akkuyu Nükleer Santrali’nin yüzde 49’luk hissesini satmak için görüşmeler yürütüyor

Rusya, Akkuyu Nükleer Santrali’nin yüzde 49’luk hissesini satmak için görüşmeler yürütüyor