Kış enfeksiyonları çocukları tehdit ediyor

Viral Enfeksiyonlarla Mücadelede Ailelere Öneriler

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yakup Çağ, viral enfeksiyonların bu dönemde arttığına dikkat çekerek, ailelere önemli uyarılarda bulundu.

Dr. Çağ, hijyen kurallarına dikkat edilmesi ve çocukların bağışıklık sistemlerinin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, kalabalık ortamlardan uzak durmanın ve sağlıklı beslenmenin hastalıklardan korunmada önemli rol oynadığını söyledi.

Bağışıklık Sistemi Gelişmemiş Çocuklar, Virüslere Karşı Savunmasız

Çocukların enfeksiyonlara karşı daha hassas olduğunu vurgulayan Dr. Çağ, özellikle kreş ve ilkokul çağındaki çocukların bağışıklık sistemlerinin henüz tam olarak gelişmediğine işaret etti. Bu nedenle, ailelerin alabileceği önlemler konusunda şunları belirtti:

  • Hasta çocukların izole edilmesi önemlidir.
  • Hasta çocukların okula gönderilmemesi gerekmektedir.
  • Sağlıklı ve dengeli beslenme en önemli faktördür.

Hatta, Dr. Çağ, çocuğunuz normal şekilde gelişiyorsa ekstra vitamin takviyesine gerek olmadığını belirtti.

Sağlık Kuruluşuna Başvurmadan Tedavi Yöntemleri Uygulanmalı

Viral enfeksiyonlarda sıkça görülen ateş hakkında konuşan Dr. Çağ, ateşi düşürmek için çocuğun üstünü açmanın veya doktor önerisiyle ilaç kullanmanın önemli olduğunu söyledi. Ancak, ateşin düşmemesi durumunda veya ek semptomlar ortaya çıkarsa mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğinin altını çizdi.

Kalabalık ortamlardan kaçınılması gerektiğini vurgulayan Dr. Çağ, el hijyenine dikkat edilmesi, uygun şekilde giydirilme ve sağlıklı beslenmenin enfeksiyon riskini azalttığını belirtti.

El Yıkama Alışkanlığı Enfeksiyonların Yayılmasını Azaltır

Dr. Çağ, çocukların kış enfeksiyonlarından korunması için hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Özellikle el yıkamanın enfeksiyonların yayılmasını azalttığını belirtti. Ayrıca, çocukların dışarı çıkarken hava koşullarına uygun giydirilmesi ve bol sıvı tüketmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

O hastalıklara sahip kişilerde depresyon riski 2 kat daha fazla

Yeni yayımlanan geniş kapsamlı bir araştırma, otoimmün rahatsızlıkların sadece bedensel değil, aynı zamanda ruhsal sağlığı da ciddi şekilde etkileyebileceğini ortaya koydu.

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Dört yıl sonra oksijen cihazı olmadan ilk nefes

Akciğer sertleşmesi nedeniyle yaklaşık 4 yıl boyunca günün 24 saati oksijen cihazına bağlı yaşayan 41 yaşındaki Şehnaz Kanat, geçirdiği akciğer nakli operasyonuyla sağlığına kavuştu. Kanat, “Son bir ay ise ameliyat olacağım güne kadar cihaza bağlıydım. Mayıs ayında müthiş bir haber geldi. 12,5 saat süren bir ameliyat sürecinden sonra rahat nefes almaya başladım” dedi.

İnfertilite Her 6 Çiftten Biri Çocuk Sahibi Olamıyor

İnfertilite yayılıyor. Uzmanlar, 6 çiftten birinin çocuk sahibi olamadığını belirterek, “İnfertilite yani kısırlık her iki cinsiyette de eşit oranda görülüyor” dedi. 

Günlük et tüketimi 100-150 gram olmalı! ‘Eti kavurma değil, haşlama yiyin’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Kurbanlıklar için kist uyarısı: Çöpe atılmamalı, kedi, köpek gibi hayvanlara yedirilmemeli

Kurbanlıklar için kist uyarısı: Çöpe atılmamalı, kedi, köpek gibi hayvanlara yedirilmemeli