Kanadalı lise öğrencileri Kültürlerarası Öğrenci Değişim Programı ile ilk kez Türkiye’ye geliyor

Kanada’dan Gelen Lise Öğrencileri Türkiye’de Kültür Değişim Programına Katılıyor

WCEP Kültürlerarası Öğrenci Değişim Programı çerçevesinde Kanadalı lise öğrencileri Türkiye’ye geliyor. Kabataş Erkek Lisesi ev sahipliğinde gerçekleşecek program, öğrencilere Türk eğitim sistemini deneyimleme, tarihi ve kültürel mirası keşfetme ve farklı bir kültürde yaşama fırsatı sunuyor.

Kanada ve Türkiye arasındaki kültürel etkileşimi artırmayı amaçlayan WCEP Kültürlerarası Öğrenci Değişim Programı, Kanadalı lise öğrencilerinin Türkiye’ye ilk kez ziyaretini gerçekleştiriyor. Program sadece yeni bir ülke keşfi sunmakla kalmayacak, aynı zamanda öğrencilerin küresel perspektiflerini genişletmeyi hedefliyor.

Öğrenciler Türkiye’yi Tanıyacak ve Gelişecek

Program sayesinde Kanadalı öğrenciler, Türkiye’de eğitim alarak kendilerini kültürel ve akademik olarak geliştirme şansı bulacaklar. Türk eğitim sistemine entegre olan öğrenciler, ev sahibi ailelerle birlikte yaşayarak günlük Türk hayatını deneyimleme imkanı bulacaklar. Ayrıca, Türkçe öğrenme ve farklı kültürlerle empati kurma becerilerini geliştirme fırsatına sahip olacaklar. Program kapsamında düzenlenen geziler ile Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıma şansı da bulacaklar.

Akademik ve Sosyal Bağları Güçlendiren Bir Köprü

WCEP ve Kanada Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Cerrahoğlu, “Kanadalı öğrencilerin Türkiye’ye ziyareti, kültürel etkileşimin ve uluslararası dostlukların güçlenmesine katkı sağlayacak önemli bir adım” dedi. Programın gençlere geniş bir perspektif kazandırarak kültürel çeşitliliği anlamalarına ve küresel vatandaşlık bilinci kazanmalarına yardımcı olacağını belirtti. Ayrıca, programın iki ülke arasındaki akademik ve sosyal bağları güçlendiren bir köprü olmayı hedeflediğini vurguladı.

Worldwide Cultural Exchange Program (WCEP) Hakkında:

Worldwide Cultural Exchange Program (WCEP), Kanada Enstitüsü çatısı altında faaliyet gösteren bir organizasyondur. WCEP, farklı kültürleri bir araya getirerek ömür boyu sürecek dostluklar kurmayı amaçlayan, yüksek akademik başarı ve sosyal beceriyi ön planda tutan bir programdır. Türkiye Ofisi, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli bir şekilde çalışarak Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Jennifer Lopez, Antalya’da sahne alacak: Bilet fiyatları belli oldu!

Jennifer Lopez, Antalya’da sahne alacak: Bilet fiyatları belli oldu!

ÖSYM tarafından hafta sonu iki sınav yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince, Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Öğretmenlik Meslek Bilgisi Alanında Seviye Tespit Sınavı (STS-Öğretmenlik) 10 Mayıs Cumartesi, Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS/1) ise 11 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Öğretmen Atamaları Son Dakika

Öğretmen atamaları hakkında açıklama yapan MEB Bakanı Yusuf Tekin,”Yeni istihdam modelimiz Millî Eğitim Akademisi üzerinden olacak” dedi.  Bakan Yusuf Tekin,

18 Emmy ödüllü Shogun 2. sezonuyla ekranlara gelecek

18 Emmy ödüllü Shogun 2. sezonuyla ekranlara gelecek

Hindistan ve Pakistan neden savaşıyor? Keşmir sorunu nedir?

Hindistan Pakistan savaşı, bölgedeki savaşı yakından takip eden pek çok kişi tarafından nedenleri ile gündemde yer alıyor. Temelleri 1947 yılına dayanan Hindistan Pakistan savaşı, Keşmir bölgesindeki değerli madenler ve nüfusun çoğunluğunun Müslüman olması gibi etmenler dolayısıyla iki ülke arasında çeşitli fikir ayrılıklarını ortaya koyuyor. Hindistan, Keşmir bölgesini kendi toprağı olarak görürken, Pakistan ise Müslüman nüfusunu işaret ederek bu görüşü reddediyor. İşte, Hindistan Pakistan neden savaşıyor sorusuna yönelik detaylı bilgiler ve Keşmir sorunu hakkında bazı bilgiler

Resmi Gazete’de bugün (7 Mayıs 2025) | Bugünkü Resmi Gazete kararları ve atamaları neler? Öğretim üyesi personel alımı ilanları yayınlandı!

Resmi Gazete kararları 7 Mayıs 2025 belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, atama kararları ve yeni yönetmeliklerin de yer aldığı 32893 Sayılı Resmi Gazete’de, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkmenistan Hükümeti Arasında Ortak Türkmen-Türk Genel Eğitim Okuluna İlişkin Mutabakat Zaptının Onaylanması Hakkında Karar ile Çukurova Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği yayınlandı. Ayrıca Kapadokya Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü personel ve işçi alımı ilanları yayınlandı. Peki, bugünkü Resmi Gazete kararları neler? İşte, 7 Mayıs 2025 Resmi Gazete kararları ve ayrıntılı bilgiler.