“İşlenmiş et ürünleri bağırsak kanseri riskini artırabilir”

Bağırsak Sağlığını Tehdit Eden Besinler Hakkında Uzmanlar Uyarıyor

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hamdi Levent Doğanay, bağırsak sağlığını olumsuz yönde etkileyen besinleri açıkladı. İşlenmiş et ürünleri bağırsak kanseri riskini artırabilirken, yüksek şekerli yiyecekler bağırsak florasında dengesizlik yaratabilir ve bağışıklık sistemini zayıflatabilir. Alkol ve kafein tüketiminin fazla olması bağırsakları tahriş edebilir, mide asidini artırabilir ve ishale neden olabilir.

“Probiyotik Gıdalar Sindirim Sistemini Rahatlatır”

Prof. Dr. Doğanay, sindirim sistemi için önemli olan beslenme tarzının mide ve bağırsakları yormaması gerektiğini vurguladı. Lif açısından zengin gıdaların, probiyotik ve prebiyotik içeren besinlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Lifli gıdalar sindirim sistemini düzenli çalıştırarak kabızlık gibi sorunları önlerken, probiyotikler bağırsak florasını dengeleyerek sindirim sürecini kolaylaştırır.

“Düşük Lif İçeriğine Sahip Hazır Gıdalar Zararlı Olabilir”

Prof. Dr. Doğanay, hazır gıdaların genellikle düşük lif içeriğiyle sindirimi zorlaştırabileceğine dikkat çekti. Ayrıca, işlenmiş et ürünlerinin bağırsak kanseri riskini artırdığını belirtti. Yüksek şekerli gıdaların da bağırsak florasında dengesizlik yaratarak bağışıklık sistemini zayıflattığını söyledi.

“Bağırsakları Temizlemek İçin Su Tüketimi Önemli”

Prof. Dr. Doğanay, bağırsakları temizlemenin önemli olduğunu ve bunun için lifli gıdaların ve probiyotiklerin tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, düzenli su tüketiminin sindirim sürecine yardımcı olduğunu belirtti.

“Bağırsak Sağlığıyla İlgili Besinler Bağışıklık Sistemini Güçlendirir”

Uzmanlar, bağırsak sağlığının önemli olduğunu ve düzensiz bağırsak sağlığının çeşitli sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyorlar. Kabızlık veya ishal gibi bağırsak hareket bozukluklarının dikkate alınması gerektiğinin altını çiziyorlar.

“Su Tüketiminin Sindirim Sistemi Üzerindeki Önemi”

Su içmenin, sindirim sisteminin düzgün çalışması için gerekliliği vurgulanıyor. Yeterli su alımının bağırsak problemlerini önlediği ve sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını desteklediği belirtiliyor.

Related Posts

O hastalıklara sahip kişilerde depresyon riski 2 kat daha fazla

Yeni yayımlanan geniş kapsamlı bir araştırma, otoimmün rahatsızlıkların sadece bedensel değil, aynı zamanda ruhsal sağlığı da ciddi şekilde etkileyebileceğini ortaya koydu.

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Dört yıl sonra oksijen cihazı olmadan ilk nefes

Akciğer sertleşmesi nedeniyle yaklaşık 4 yıl boyunca günün 24 saati oksijen cihazına bağlı yaşayan 41 yaşındaki Şehnaz Kanat, geçirdiği akciğer nakli operasyonuyla sağlığına kavuştu. Kanat, “Son bir ay ise ameliyat olacağım güne kadar cihaza bağlıydım. Mayıs ayında müthiş bir haber geldi. 12,5 saat süren bir ameliyat sürecinden sonra rahat nefes almaya başladım” dedi.

İnfertilite Her 6 Çiftten Biri Çocuk Sahibi Olamıyor

İnfertilite yayılıyor. Uzmanlar, 6 çiftten birinin çocuk sahibi olamadığını belirterek, “İnfertilite yani kısırlık her iki cinsiyette de eşit oranda görülüyor” dedi. 

Günlük et tüketimi 100-150 gram olmalı! ‘Eti kavurma değil, haşlama yiyin’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Kurbanlıklar için kist uyarısı: Çöpe atılmamalı, kedi, köpek gibi hayvanlara yedirilmemeli

Kurbanlıklar için kist uyarısı: Çöpe atılmamalı, kedi, köpek gibi hayvanlara yedirilmemeli