İBB’de yılbaşı gecesi önlemleri: Metro 24 saat çalışacak, toplu taşıma ücretsiz

İstanbul’da Yılbaşı Gecesi Toplu Ulaşıma Özel Düzenlemeler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yılbaşı gecesi için önemli bir duyuru yaptı. Şehir genelinde kesintisiz hizmet sunacak ekipler belirlendi ve ihtiyaçların hızlı bir şekilde karşılanması için gerekli düzenlemeler yapıldı.

Yılbaşı gecesi beklenen yoğunluğa karşı toplu ulaşım araçları için ek seferler planlandı. İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT), 31 Aralık’ta 832 farklı hatta 64 bin sefer düzenlerken yılbaşı gecesi için 25 farklı hatta toplamda 304 ek sefer gerçekleştirecek. Gece boyunca kesintisiz hizmet veren metrobüs sistemi de 221 ek seferle desteklenecek.

İBB’ye bağlı toplu taşıma hizmetlerinde, dini ve ulusal bayramlar ile resmi tatillerde olduğu gibi 1 Ocak’ta da kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine 24 saat boyunca ücretsiz hizmet sunulacak.

Metro Hatları 24 Saat Boyunca Çalışacak

İstanbul’da bulunan metro hatları olan M1A, M1B, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M8 ve M9 hatları, 1 Ocak’ta 24 saat boyunca hizmet verecek.

Ayrıca, T1, T3, T4, T5 tramvay hatları ile F1 ve F4 füniküler hatları saat 02.00’ye kadar seferlerine devam edecek. Şehir Hatları vapurları da 31 Aralık yılbaşı gecesi için ek seferler düzenleyecek.

Yılbaşı gecesinde tüketici hakları ihlalleri, dilencilik, izinsiz ilan ve reklamlar, kaçak hafriyat dökümü, seyyar ve izinsiz faaliyetlerin engellenmesi amacıyla zabıta ekipleri vardiya usulüyle görev yapacak.

Related Posts

Cumhur’un küçük ortağından çok sert ‘fesih’ tepkisi: ‘Rüyalarını kabusa dönüştüreceğiz’

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, terör örgütü PKK’nın fesih ve silah bırakma kararına ilişkin, “Bildiri, yeni anayasa vurgusunun yanında, Türkiye Cumhuriyeti’ne yeni bir isim belirleme hadsizliğini de içerisinde barındırıyor. Elbette ki onlar hayal edecek, rüya görecek. Biz ise onların hayallerini zindana, rüyalarını kabusa dönüştürmeye devam edeceğiz” dedi.

Saray’a yakın kalem ağızdaki baklayı çıkardı! Dikkat çeken ‘Erdoğan’ mesajı

Cumhur İttifakı’nın başlattığı “Terörsüz Türkiye” süreci ve terör örgütü PKK’nın fesih kararı sonrası, sürecin siyasi yansımaları merak konusu oldu… Sürecin yankıları sürerken, Saray’a yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi, yazısında Erdoğan’ın “Bu ülkeye daha çok hizmet etmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

Avcılar’da 18 modifiye araç sürücüsüne dudak uçuklatan ceza

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, Avcılar yan yolda ses sistemleriyle modifiye edilmiş araçlarda yüksek sesle müzik yayını yapıldığı ihbarı üzerine Pazar gecesi denetim düzenledi. Yapılan denetimde 18 araç trafikten men edilirken, araç sürücülerine 138 bin 134 lira para cezası kesildi.

Özgür Özel: Bu düzeni değiştirmeye kararlıyız

Özel, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü mesajında Türkiye’deki çiftçilerin yalnız bırakıldığını söyledi.

Terör örgütü PKK’nın kullandığı o ifadeler Abdullah Öcalan’ı bile rahatsız etmiş

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, terör örgütü PKK’nın fesih açıklamasında hedef aldığı Lozan Antlaşması ve 1924 Anayasası’yla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Trump Şara ile görüşecek

Ortadoğu turu kapsamında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan ABD Başkanı Donald Trump’ın çarşamba günü Suriye’nin geçici Cumhurbaşkanı Ahmet Şara ile görüşeceği açıklandı. Bir Beyaz Saray yetkilisinin, ABD başkanının Riyad’da başladığı …