Havalar soğuyunca ktarlara ilgi arttı: Bitki çaylarına yoğun talep var

Saydam Caddesi’nde Kış Mevsiminde Aktarlarda Yoğunluk Oluştu

Adana’nın Seyhan ilçesinde kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Saydam Caddesi’ndeki aktarlarda yoğunluk yaşanıyor.

Soğuk havalardan etkilenip hastalanan ve hastalıktan korunmak isteyen vatandaşlar, kimyasal ilaçlara alternatif olarak özellikle ıhlamur, ada çayı, zencefil, zerdeçal gibi bitkisel çözümleri tercih ediyorlar.

Aktar dükkanı işleten Can Aydın, Adanalıların genellikle kış aylarında atom, ada çayı ve ıhlamuru tercih ettiğini belirterek, “Soğuk algınlığı için vatandaşlar genellikle doğal ürünleri tercih ediyorlar. Zencefil, zerdeçal, çörek otu, tarçın, atom, ada çayı ve ıhlamur gibi ürünlere şu sıralar yoğun ilgi var. Bu ürünleri kullanırken dozaj konusunda dikkatli olmak da çok önemli” dedi. Bitkisel ürünler alan Yusuf Aydın ise “Öksürük ve bronşite iyi geldiği için bitkisel ilaçları tercih ettim” şeklinde konuştu. Akın Karut ise bağışıklık sistemini bitkisel ürünlerle güçlendirdiğini söyledi.

Related Posts

O hastalıklara sahip kişilerde depresyon riski 2 kat daha fazla

Yeni yayımlanan geniş kapsamlı bir araştırma, otoimmün rahatsızlıkların sadece bedensel değil, aynı zamanda ruhsal sağlığı da ciddi şekilde etkileyebileceğini ortaya koydu.

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Dört yıl sonra oksijen cihazı olmadan ilk nefes

Akciğer sertleşmesi nedeniyle yaklaşık 4 yıl boyunca günün 24 saati oksijen cihazına bağlı yaşayan 41 yaşındaki Şehnaz Kanat, geçirdiği akciğer nakli operasyonuyla sağlığına kavuştu. Kanat, “Son bir ay ise ameliyat olacağım güne kadar cihaza bağlıydım. Mayıs ayında müthiş bir haber geldi. 12,5 saat süren bir ameliyat sürecinden sonra rahat nefes almaya başladım” dedi.

İnfertilite Her 6 Çiftten Biri Çocuk Sahibi Olamıyor

İnfertilite yayılıyor. Uzmanlar, 6 çiftten birinin çocuk sahibi olamadığını belirterek, “İnfertilite yani kısırlık her iki cinsiyette de eşit oranda görülüyor” dedi. 

Günlük et tüketimi 100-150 gram olmalı! ‘Eti kavurma değil, haşlama yiyin’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Kurbanlıklar için kist uyarısı: Çöpe atılmamalı, kedi, köpek gibi hayvanlara yedirilmemeli

Kurbanlıklar için kist uyarısı: Çöpe atılmamalı, kedi, köpek gibi hayvanlara yedirilmemeli