Günlük et tüketimi 100-150 gram olmalı! ‘Eti kavurma değil, haşlama yiyin’

Et Tüketimine Dikkat!

Kurban Bayramı’nda et tüketiminin genellikle arttığını belirten Öğr. Gör. Kübra Şahin, günlük et tüketim miktarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. Sağlıklı kalmak ve sindirim sorunları yaşamamak için yetişkin bir birey için günlük et tüketim miktarının 100-150 gram civarında olması gerektiğini belirtiyor.

Bayramda Pişirme Yöntemlerine Dikkat!

Etin pişirilme yönteminin besin değeri ve sağlık üzerindeki etkileri üzerinde duran Şahin, haşlamanın önerilen sağlıklı bir pişirme şekli olduğunu belirtiyor. Aşırı yüksek sıcaklıkta pişirme besin kaybına ve zararlı bileşik oluşumuna neden olabileceğini ifade ediyor.

Buzdolabında Dinlendirilmiş Et Pişirin

Yeni kesim etin hemen tüketilmemesi gerektiğini belirten Şahin, etin dinlendirilmesinin sindirim açısından önemli olduğunu söylüyor. Buzdolabında 12-24 saat dinlendirilen etin daha lezzetli ve sindirimi kolay olduğunu vurguluyor.

Kırmızı Etin Besin Değeri

Kırmızı etin protein ve yağ açısından zengin olduğunu belirten Şahin, ancak lif, vitamin C ve karbonhidrat açısından fakir olduğunu söylüyor. Sebzelerin sindirim sistemine destek olduğunu ve lif kaynağı olduğunu vurguluyor.

Çocuklar ve Yaşlılar için Öneriler

Çocukların ve yaşlıların da et tüketirken dikkat etmesi gerektiğini belirten Şahin, pişirme yöntemleri ve porsiyon kontrolü konusunda önerilerde bulunuyor. Özellikle çocukların ve yaşlıların sindirim sağlığını korumak için eti doğru şekilde pişirmesi gerektiğini vurguluyor.

Sindirim için Öneriler

Bayramda aşırı et tüketiminin sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirten Şahin, lifli besinler tüketmek, yeterli su içmek, yağlı yiyeceklerden kaçınmak ve probiyotikler almak gerektiğini belirtiyor.

Fiziksel Aktivite ve Su Tüketimi

Sindirim sistemini hızlandıran fiziksel aktivitenin ve yeterli su tüketiminin sindirim sağlığı açısından önemli olduğunu belirten Şahin, bu konuda bilgi veriyor.

Related Posts

O hastalıklara sahip kişilerde depresyon riski 2 kat daha fazla

Yeni yayımlanan geniş kapsamlı bir araştırma, otoimmün rahatsızlıkların sadece bedensel değil, aynı zamanda ruhsal sağlığı da ciddi şekilde etkileyebileceğini ortaya koydu.

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Dört yıl sonra oksijen cihazı olmadan ilk nefes

Akciğer sertleşmesi nedeniyle yaklaşık 4 yıl boyunca günün 24 saati oksijen cihazına bağlı yaşayan 41 yaşındaki Şehnaz Kanat, geçirdiği akciğer nakli operasyonuyla sağlığına kavuştu. Kanat, “Son bir ay ise ameliyat olacağım güne kadar cihaza bağlıydım. Mayıs ayında müthiş bir haber geldi. 12,5 saat süren bir ameliyat sürecinden sonra rahat nefes almaya başladım” dedi.

İnfertilite Her 6 Çiftten Biri Çocuk Sahibi Olamıyor

İnfertilite yayılıyor. Uzmanlar, 6 çiftten birinin çocuk sahibi olamadığını belirterek, “İnfertilite yani kısırlık her iki cinsiyette de eşit oranda görülüyor” dedi. 

Kurbanlıklar için kist uyarısı: Çöpe atılmamalı, kedi, köpek gibi hayvanlara yedirilmemeli

Kurbanlıklar için kist uyarısı: Çöpe atılmamalı, kedi, köpek gibi hayvanlara yedirilmemeli

Boynunuzdaki ince çizgiler o hastalığın habercisi

Cildinizde meydana gelen fakat açıklanamayan değişiklikler bazı hastalıkların habercisi olabilir. Özellikle uzun süre güneşte kalanlarda bu durum daha da ciddi boyutlara ulaşabiliyor.