Güçlü, özgür kadınlar

Amerikalı Renée Zellweger’in bir İngilizi yorumlaması başta tepki aldı ama oyuncu hem beden diliyle hem de İngiliz aksanıyla herkesin beğenisini topladı.

Bridget 52 yaşındadır, uluslararası insan hakları avukatı kocası Mark 4 yıl önce Darfur’da yaşamını yitirmiştir, Mabel ile Billy’yi tek başına yetiştirir, eski sevgilisi çapkın Daniel çocuklarına ara sıra bakıcılık yapar. Ailesi, arkadaşları ona sonsuz tavsiyelerde bulunurlar. Babasının ölmeden önceki “İdare ederek olmaz, hayatı dolu dolu yaşamalısın” sözünü hatırlayan Bridget pijamasını çıkarır, yapımcılık işine yeniden döner, Londra’nın işgücüne yeniden katılır.

ESKİ KADRO BİR ARADA

Olgun kadınlardan hoşlanan 29 yaşındaki Roxster’la (Leo Woodall) tanışır, ateşli bir ilişki yaşarlar ama genç sevgilisinin “Keşke zaman makinesi olsa” sözü Bridget’ı incitir. Billy fizik öğretmenine (Chiwetel Ejiofor) babasını unutmak istemediğini açıklar, öğretmeni enerjinin yer değiştirdiğini babasının onun ve kız kardeşinin içinde yaşadığını söyler. Annelik ve özel yaşamı arasında boğuşan Bridget olayları akışına bırakır, sonunda mutluluğu bulacaktır. Mark D’Arcy (Colin Firth), Daniel (Hugh Grant), tanıdık yüzler Gemma Jones, Jim Broadbent, Sally Philips, Shirley Henderson, Celia Imre sırayla karşımıza çıkarlar. Jinekoloğu (Emma Thompson) ile Bridget’in ilişkisi sıradışıdır, onun aynı zamanda psikoloğu, dermatoloğu, çocuk doktorudur. Şakalar, alaycı, ince İngiliz mizahı, bol diyaloglu kalabalık sahneler sevimlidir. Bridget Jones sonunda güçlü, kararlı, yaşamın tadını çıkaran bir kadına dönüşür, romantizmden, düş kurmaktan asla vazgeçmez

FEMİNİST VE POLİTİK EMMANUELLE

Just Jaeckin’in Sylvia Kristel’i erotik dramı Emmanuelle (1974) 50. yaşını kutladı. Emmanuelle Arsan’ın romanından uyarlanan film Champs- Elysées bulvarındaki UGC Triomphe sinemasında tam 11 yıl oynadı, uzun kuyruklar oluştu, devam filmleri, taklitleri çekildi. Kürtaj filmiyle Venedik’te Altın Aslan ödülünü alan, “Toplum çok talepkâr: faydalanmak, zevk almak, görünür olmak istiyor” diyen Diwan; toplumda kadın, erkek olmak nedir, işteki rekabetle, imaj ve iletişimin gücüyle nasıl başa çıkılır, gibi sorular soruyor.

GERÇEKÇİ BİR ANLATIM

Hong Kong’taki lüks otele kalite kontrolcü olarak gelen Emmanuelle lüks oteldeki yapay, yüzeysel ilişkileri, sınıfsal katmanlarını inceler. Genelde kadın bedeninin arzu nesnesi olarak sunulduğu filmlerde süreci tersine çeviren yönetmen Emmanuelle’in kendi duyularına odaklanır. Kadın bakışı ile erkek bakışı arasındaki farkı yansıtır: Kadın erkek için var, kadın merkezde, kendisi için var. Modern versiyonunda Diwan otomatik, üretilmiş cinselliğin esiri kadının bedenini, zevki, doyumu keşfetmesini sunar. 1959 tarihli romanı başarılı bir şekilde günümüze uyarlarken cinsellik, zevk, şehvet, doyumu gerçekçi boyutta aktarır. Kentin kenar mahallesinde yer alan Gelin Adayı Barı’ndaki elmas yarışması kan dondurucudur: Yarışmada gelinlerden hangisi en büyük en kesici elması yutarsa kazanır, elbette sağ kalırsa. Noémie Merlant, Will Sharpe, Naomi Watts’ın oynadığı Emmanuelle ilk versiyondan daha feminist, daha politik, daha gerçekçi.

Related Posts

Yeni Papa Robert Francis Prevost Kayserili mi? Sosyal medyada gündem olan iddianın perde arkası

Vatikan’da 8 Mayıs 2025’te Papa 14. Leo olarak seçilen Robert Francis Prevost’un Kayseri kökenli olduğu iddiası, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Türkiye Ermenileri tarafından “Faruk Paselyan” olarak adlandırıldığı öne sürülen yeni papanın, Kayseri’nin Develi ilçesinden Arjantin’e göç eden bir Katolik Ermeni aileye dayandığı söylentileri, yerel ve ulusal medyada geniş yer buldu. Peki, Yeni Papa Kayserili mi? Yeni Papa Robert Francis kimdir, aslen nereli?

Jennifer Lopez, Antalya’da sahne alacak: Bilet fiyatları belli oldu!

Jennifer Lopez, Antalya’da sahne alacak: Bilet fiyatları belli oldu!

ÖSYM tarafından hafta sonu iki sınav yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince, Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Öğretmenlik Meslek Bilgisi Alanında Seviye Tespit Sınavı (STS-Öğretmenlik) 10 Mayıs Cumartesi, Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS/1) ise 11 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Öğretmen Atamaları Son Dakika

Öğretmen atamaları hakkında açıklama yapan MEB Bakanı Yusuf Tekin,”Yeni istihdam modelimiz Millî Eğitim Akademisi üzerinden olacak” dedi.  Bakan Yusuf Tekin,

18 Emmy ödüllü Shogun 2. sezonuyla ekranlara gelecek

18 Emmy ödüllü Shogun 2. sezonuyla ekranlara gelecek

Hindistan ve Pakistan neden savaşıyor? Keşmir sorunu nedir?

Hindistan Pakistan savaşı, bölgedeki savaşı yakından takip eden pek çok kişi tarafından nedenleri ile gündemde yer alıyor. Temelleri 1947 yılına dayanan Hindistan Pakistan savaşı, Keşmir bölgesindeki değerli madenler ve nüfusun çoğunluğunun Müslüman olması gibi etmenler dolayısıyla iki ülke arasında çeşitli fikir ayrılıklarını ortaya koyuyor. Hindistan, Keşmir bölgesini kendi toprağı olarak görürken, Pakistan ise Müslüman nüfusunu işaret ederek bu görüşü reddediyor. İşte, Hindistan Pakistan neden savaşıyor sorusuna yönelik detaylı bilgiler ve Keşmir sorunu hakkında bazı bilgiler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir