Gazze’de Temel İhtiyaç Malzemeleri Tükenmek Üzere: İnsani Kriz Derinleşiyor

Gazze’de Temel İhtiyaç Malzemeleri Tükenmek Üzere, İnsani Kriz Derinleşiyor

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) iletişim direktörü Juliette Touma, İsrail’in 2 Mart’tan bu yana sınır kapılarını kapatması sonucunda Gazze’de temel ihtiyaç malzemelerinin tükenmek üzere olduğunu ve şiddetli açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalındığını açıkladı.

UNRWA İletişim Direktörü Touma yaptığı yazılı açıklamada, Gazze Şeridi’nde yaşanan duruma dikkat çekti.

Touma, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik uzun süredir devam eden ablukasının tüm temel ihtiyaç malzemelerinin tükenmeye başladığına vurgu yaptı.

Ablukanın etkisiyle son bir ay içerisinde, Gazze’de temel ihtiyaç malzemelerinin tükenmesiyle birlikte fiyatların ciddi şekilde arttığını belirten Touma, bebeklerin ve çocukların açlıkla mücadele ettiğine dikkat çekti.

Touma, temel ihtiyaç malzemelerinin eksikliğiyle Gazze Şeridi’nin her geçen gün daha da açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, Gazze’de insani yardımların engelsiz bir şekilde girişine izin verilmesi çağrısında bulundu.

İnsani kriz derinleşiyor

İsrail’in Gazze Şeridi’ne insani yardımların girişini durdurma kararının ardından, Gazze’deki insani krizin her geçen gün daha da derinleştiğine dikkat çekildi.

İsrail ordusunun düzenlediği saldırılar sonucunda Gazze’de yaklaşık 2 milyon kişinin yerinden edildiği ve sivil altyapı ile hastanelerin hedef alındığı belirtildi.

Bu durum, bölgeye su ve elektrik tedarikinin kesilmesiyle birlikte Gazze’deki Filistinlilerin yaşam koşullarını daha da zorlaştırmaktadır.

İsrail ordusunun Gazze’de yeniden başlattığı saldırılar sonucunda yaşanan can kayıplarının artmasıyla birlikte, insani felaketin boyutları her geçen gün artmaktadır.

Kaynak: AA / Nour Mahd Ali Abuaisha – Güncel

Related Posts

O hastalıklara sahip kişilerde depresyon riski 2 kat daha fazla

Yeni yayımlanan geniş kapsamlı bir araştırma, otoimmün rahatsızlıkların sadece bedensel değil, aynı zamanda ruhsal sağlığı da ciddi şekilde etkileyebileceğini ortaya koydu.

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Dört yıl sonra oksijen cihazı olmadan ilk nefes

Akciğer sertleşmesi nedeniyle yaklaşık 4 yıl boyunca günün 24 saati oksijen cihazına bağlı yaşayan 41 yaşındaki Şehnaz Kanat, geçirdiği akciğer nakli operasyonuyla sağlığına kavuştu. Kanat, “Son bir ay ise ameliyat olacağım güne kadar cihaza bağlıydım. Mayıs ayında müthiş bir haber geldi. 12,5 saat süren bir ameliyat sürecinden sonra rahat nefes almaya başladım” dedi.

İnfertilite Her 6 Çiftten Biri Çocuk Sahibi Olamıyor

İnfertilite yayılıyor. Uzmanlar, 6 çiftten birinin çocuk sahibi olamadığını belirterek, “İnfertilite yani kısırlık her iki cinsiyette de eşit oranda görülüyor” dedi. 

Günlük et tüketimi 100-150 gram olmalı! ‘Eti kavurma değil, haşlama yiyin’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Kurbanlıklar için kist uyarısı: Çöpe atılmamalı, kedi, köpek gibi hayvanlara yedirilmemeli

Kurbanlıklar için kist uyarısı: Çöpe atılmamalı, kedi, köpek gibi hayvanlara yedirilmemeli