FKÖ: 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana İsrail’in işlediği suçların bir benzeri olmadı

Filistin Kurtuluş Örgütü Üyesinden İsrail’e Sert Eleştiri

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Konseyi Üyesi Ahmed Mecdelani, İsrail’in Gazze Şeridi’nde işlediği suçları tarihte görülmüş en büyük suçlar olarak nitelendirdi.

Mecdelani, Filistin devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki olayları değerlendirdi ve İsrail’in Kemal Advan Hastanesi’ne yaptığı saldırıyı kınadı.

Filistinli yetkili, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki hastanenin yakılmasını “uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler örgütü için bir utanç” olarak değerlendirdi ve İsrail’in bu saldırılarıyla masum insanların yaşamını tehlikeye attığını belirtti.

27 Aralık’ta yaşanan olayda, İsrail ordusu Kemal Advan Hastanesi’nin bazı bölümlerini ateşe vermiş ve binlerce kişinin hayatını riske atmıştı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında on binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bilgisi verildi. Enkaz altında halen binlerce insanın olduğu belirtilirken, sivil altyapının da hedef alındığı vurgulandı. (AA)

Related Posts

Dünyanın en yaşlı evlatlık bebeği dünyaya geldi

Dünyanın en yaşlı evlatlık bebeği dünyaya geldi

Bir ildeki tüm sahillerde denize girmek yasaklandı

Bartın’da etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle tüm sahillerde denize girmek yasaklandı.

Denizli’de polis memurunun aile faciası

Denizli’de bir polis memuru, eşi ve iki çocuğunu öldürüp intihar etti

Trump’tan Gazze çıkışı: İnsanlar çok aç, yaşananlar korkunç

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’de İsrail’in neden olduğu açlık felaketine ilişkin “soykırım” kelimesini kullanmaktan kaçındı, “(Gazze’de) İnsanlar çok aç, yaşananlar korkunç.” dedi.

‘İyi Parti’ye katılacak’ denildi… Odatv Tanju Özcan ve Turhan Çömez’e sordu

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Meclis’te kurulacak komisyona dair sözlerine, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den “Kendi sınırlarını aştı” yanıtı geldi. Polemik sonrası “İyi Parti’ye katılacak” iddiaları ortaya atılırken, Odatv konuyu Tanju Özcan ve Turhan Çömez’e sordu.

‘Gece görüşlü helikopter’ tartışması… İbrahim Yumaklı: ‘Kullanmak için gerekçemiz olmadı’

Günlerce süren orman yangınlarına gece havadan müdahale edilmediği ve “gece görüşlü helikopter” kullanılmadığı yönündeki eleştirilere yanıt veren Bakan İbrahim Yumaklı 5 helikopterin bulunduğunu belirterek “Bu sene kullanmak için ortam ya da gerekçemiz olmadı” ifadelerini kullandı.