Emekli maaşlarında ATM zorunlu oldu

Almanya’da Emekli Maaşları Artık Banka Hesaplarına Yatırılacak

Almanya’da emekli maaşlarının ödeme şeklinde önemli bir değişiklik yapılıyor. 2025 yılından itibaren emekli aylıkları sadece banka hesaplarına yatırılacak. Nakit ödeme veya çekle maaş alma uygulaması tamamen sona erecek ve emekliler artık ATM’den maaşlarını çekmek zorunda kalacak.

Sonhaber.Eu’da yer alan habere göre, şu ana kadar banka hesabı bulunmayan emekliler, maaşlarını çek yoluyla alıp Postbank şubelerinde nakde çevirebiliyordu. Ancak Deutsche Post’un yaptığı açıklamaya göre bu hizmet, 2025 sonunda tamamen kaldırılacak.

Şirketin duyurusunda, “Rentenizin ‘Verrechnung ödeme talimatı’ (ZzV) ile nakit olarak alınmasına imkân tanıyan Postbank hizmeti, 2025 sonunda sona erecek,” ifadeleri yer aldı. Emeklilerin bu konuda daha önce bilgilendirildiği de vurgulandı.

Yeni düzenleme kapsamında emekli maaşları sadece banka hesaplarına aktarılacak. Bu nedenle emeklilerin bir banka hesabı bildirmeleri gerekecek. İşlemler, Deutsche Post aracılığıyla yürütülecek ve herhangi bir ücret alınmayacak.

BAŞKASININ ADINA DA YATABİLİR

Emeklilerin bu sürece dahil olabilmesi için “Nakit dışı ödeme başvuru formu“nu (Antrag auf unbare Zahlung einer Rente) doldurup imzalamaları yeterli olacak. Öte yandan maaşın yatırılacağı banka hesabının mutlaka emeklinin adına olması gerekmeyecek; üçüncü şahısların hesabı da kullanılabilecek.

Yeni uygulamayla birlikte Almanya’da emekli maaşlarının nakit olarak elden ödenmesi dönemi resmen sona erecek.

Related Posts

İş dünyası temsilcilerinden Terörsüz Türkiye açıklamaları

Dün Terör örgütü PKK’nın silahlarını yakması ve bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kızılcahamam’da yaptığı konuşmanın ardından Terörsüz Türkiye gündemi hızlandı. İş dünyası temsilcileri yaşanan süreci değerlendirdi

İsrail saldırılarında 59 Filistinli daha yaşamını yitirdi

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında can kaybı son 24 saatte 59 artarak 57 bin 882’ye çıktı.

Çin’den ABD’ye karşı Brezilya’ya destek açıklaması

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, ABD’nin “mevcut rejimin ciddi adaletsizliklerini düzeltme” gerekçesiyle Brezilya ürünlerine uygulanacağını açıkladığı ek gümrük vergilerini “diğer ülkelerin iç işlerine müdahale” diye niteleyerek eleştirdi.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Rapor: Pentagon, “savaş ve silahları finanse etmek” için özel silah şirketlerine 2,4 milyon dolar sağladı

İngiltere menşeli yayıncı The Guardian’a özel olarak sunulan çalışmada, özel silah şirketlerine aktarılan fonlar ön plana çıktı

Uçak motoruna kendini attı, yolcular o anları anlattı

İtalya’nın Bergamo Havalimanı’nda inanılması güç bir olay yaşandı. Biletsiz bir şekilde havalimanına giren bir kişi, aprona koşarak hareket halindeki yolcu uçağının motoruna atladı ve hayatını kaybetti. Olaya tanıklık eden yolcular, o anları anlattı…