Elektrik kesintilerinde rekor artış: Her yerden şikayet geliyor

Çözüm platformu Şikayetvar, elektrik kesintileriyle ilgili şikayetlerde önemli bir artış yaşandığını açıkladı. Platformun verilerine göre, bir ay içinde şikayetler yüzde 185, son bir haftada ise yüzde 254 oranında arttı.

Tüketiciler, yaşanan bu kesintiler nedeniyle yaşadıkları mağduriyetleri dile getirerek yetkililerden acil çözüm talep ediyor.

Platforma ulaşan şikayetler, Türkiye’nin farklı bölgelerinden ve çeşitli sorunları içeriyor.

Sakarya’da bir işletme sahibi, “Bu ay içerisinde neredeyse her gün, günün ortasında saatlerce elektrik kesintileri yaşıyoruz ve bu konuda bir önlem alınmıyor. Çok fazla yüklenme olduğu belirtilerek sorumluluktan kaçınılıyor” ifadelerini kullandı.

Bu durumdan sadece kendisinin değil, sokaktaki birçok işletme sahibi ve esnafın da mağdur olduğunu belirterek, kalıcı bir çözüm istedi. Ayrıca, trafoya müdahale eden personellerin yatırım yapılmaması nedeniyle firmanın iyi hizmet veremediğini söylediklerini aktardı.

Bursa’nın Kestel ilçesinde yaşayan bir vatandaş, bir haftadır her gün 12.00’den gece 02.00’ye kadar sadece kendi sokağını kapsayan elektrik kesintileri yaşadığını belirtti. Defalarca aradığı 186 numaralı çağrı hattının kendisini müşteri temsilcisine bağlamadan görüşmeyi sonlandırdığını, komşularının da aynı sorunu yaşadığını ifade etti. Şikayetler üzerine verilen yanıtın ise “Sıcaklardan dolayı trafo patladı” olduğunu belirtti ve kesinti şikayetlerinin gelmemesi için hattın kapatıldığını düşündüğünü dile getirdi.

Ağrı’nın Tutak ilçesine bağlı Murat Mahallesi’nde yaşayanlar ise yaklaşık 3 gündür mahallenin yarısında elektrik kesintisi yaşandığını bildirdi. Defalarca arıza kaydı açmalarına rağmen herhangi bir çözüm üretilmediğini belirten mahalle sakinleri, kesinti nedeniyle günlük yaşamlarının ve işlerinin aksadığını, faturalarını düzenli ödemelerine rağmen mağdur edildiklerini ifade ederek en kısa sürede sorunun çözülmesini ve kesintinin gerekçesinin açıklanmasını talep etti.

İstanbul’un Tuzla ilçesi Yayla Mahallesi’nde yaşayan bir kişi, elektriğin 12 saat kesik kaldıktan sonra tekrar geldiğini, ancak kısa bir süre sonra yeniden kesildiğini anlattı. Kesintiler nedeniyle buzdolabındaki her şeyin bozulduğunu ve şarjlarının bittiğini belirten vatandaş, hava sıcaklığının yüksek olması nedeniyle çok zor durumda olduklarını söyledi.

Related Posts

Vali Soytürk Naip Barajı’nda İncelemelerde Bulundu

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Naip Barajı’nda incelemeler yaparak çalışmaları inceledi.

Milyonların gözü burada: Memur emekli zam teklifi ne zaman belli olacak… Tarih açıklandı

Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren 8’inci dönem toplu sözleşme görüşmelerinde teklif için tarih belli oldu.

Drift İzleyen Vatandaşa Araç Çarptı

İzmir Bornova’da drift çekerken bir araç izleyicilere çarptı, yaralanan vatandaşın durumu iyi.

Thibaut Courtois’dan Galatasaray isteğine olay cevap: Milyonlarca kişi izledi

Real Madrid’in tecrübeli kalecisi Thibaut Courtois, Galatasaraylı bir taraftara cevap verdi.

Yazın karşınıza çıkarsa sakın öldürmeyin! Cezası 2 milyon lira

Almanya’da koruma altındaki arı ve eşekarılarını izinsiz öldürmenin cezası dudak uçuklatıyor. Federal Doğa Koruma Yasası’na göre bazı nadir türleri yok etmenin bedeli 50 bin euroya, yani yaklaşık 2 milyon 367 bin liraya kadar çıkabiliyor.

Trump adayını açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, ekonomist E.J. Antoni’yi Çalışma İstatistikleri Bürosu komiserliğine aday gösterdiğini duyurdu.