Dolar/TL 37,98 seviyesinden işlem görüyor! (02.04.2025)

Dün yatay hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışın hemen altında 37,9417’den tamamladı.

Dolar/TL, bugün saat 09.00 itibarıyla yüzde 0,1 yükselişle 37,9830 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,3 artışla 41,0630’dan ve sterlin/TL yüzde 0,2 primle 49,0440’tan satılıyor.

Dolar endeksi yatay seyirle 104,3 seviyesinde bulunuyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın bugün açıklaması beklenen tarifelere ilişkin süregelen belirsizliklerin etkisiyle varlık fiyatları karışık bir seyir izliyor.

Trump’ın “Önce Amerika” politikası kapsamında izlediği ekonomi ve ticaret politikaları küresel anlamda belirsizlik kaynağı olmaya devam ediyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, dün düzenlediği basın toplantısında, tarifelerin duyurulmasının ardından hemen yürürlüğe gireceğini ifade ederek, “2 Nisan 2025, modern Amerikan tarihinin en önemli günlerinden biri olarak kayıtlara geçecek.” dedi.

Analistler, söz konusu gelişmelerin varlık fiyatlamaları zorlaştırdığını kaydederek, Trump’ın izleyeceği politikalara yönelik haber akışının yatırımcıların odağında olduğunu bildirdi.

Bugün yurt içinde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), yurt dışında ise ABD’de ADP özel sektör istihdamı ve Avro Bölgesinde Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın konuşmasının takip edileceğini dile getiren analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 104,5 seviyesinin direnç, 103,5 seviyesinin destek olarak öne çıktığını aktardı.

Related Posts

Altın yatırımcısına ‘Cuma günü’ uyarısı: Her şey değişebilir

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, cuma günü açıklanacak verilerin piyasalarda dengelerin değişmesine neden olabileceğini belirterek yatırımcıları uyardı. Memiş, piyasaların haftanın son işlem gününe kadar sakin bir seyir izlemesini beklediğini ifade etti.

MASAK online ihbar alacak

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), kara para ve terör finansmanına karşı, şüpheli işlem bildirimini online olarak alacak. Bankalar, kargo şirketleri, kuyumcular, oto alıp satanlar, antikacılar, muhasebeciler ve kriptocuların da aralarında bulunduğu meslek grupları, şüpheli gördükleri işlemleri internet üzerinden kurula bildirecek.

Anketlerde Trump’a güven sarsıldı: Onay oranları ortalama yüzde 40’a geriledi

Üç büyük ankete göre Başkan Trump’ın ikinci dönemi yaklaşırken onay oranı ocaktaki yüzde 47’den ortalama yüzde 40’a düştü. Amerikalıların yüzde 72’si ekonomi politikalarının resesyona yol açabileceğinden endişe ediyor.

Bakan Göktaş: Yaşlı Destek Programı ile 64 milyon 333 bin TL destek sağladık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Yaşlı Destek Programı (YADES) ile hizmete ihtiyaç duyan yaşlılara yaşadıkları mekanlarda gerekli bakım ve destekleri sunduklarını belirterek, “YADES programı ile bugüne kadar toplam 64 milyon 333 bin lira finansman desteği sağladık. 28 ilimizde 91 farklı proje ile 101 bin 591 hanede 153 bin 98 yaşlımıza ulaştık” dedi.

Uzman isim tarih verdi: Kademeli emeklilik yolda

2023 yılında kabul edilen EYT düzenlemesinin ortaya çıkardığı ‘kademeli emeklilik’ sorunu tartışılmaya devam ederken, Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş’tan konuya ilişkin peş peşe dikkat çeken uyarılar geldi. Karakaş, 9 Eylül 1999 ve sonrasında sigorta girişi olan çalışanlara ilişkin kademeli emeklilik düzenlemesine gidileceğini belirtirken, değişiklikler için planlanan tarihleri paylaştı.

Elektrik dağıtım şirketleri yeni yatırım dönemine hazırlanıyor

Elektrik dağıtım sektöründe 2026-2030 yıllarını kapsayacak 5 yıllık tarife dönemi hazırlıkları hız kazanırken şirketler reel yatırım teklifiyle sürece girmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.