Columbia Üniversitesi’ndeki Filistin’e destek protestosunda onlarca öğrenci gözaltına alındı

Filistin Yanlısı Protestolar Columbia Üniversitesi’nde Devam Ediyor

Columbia Üniversitesi, Amerikan üniversitelerindeki Filistin yanlısı eylemlerin odak noktası haline gelmeye devam ediyor. Son olay, Butler Kütüphanesi’nde gerçekleşti.

Göstericiler, kütüphane içinde toplanarak Filistin lehine sloganlar attı. Bu durum üzerine üniversite yönetimi New York polisinden yardım istedi. Polis ekipleri olay yerine gelerek en az 70 protestocuyu gözaltına aldı ve göstericilerle arasında gergin anlar yaşandı.

Protestoyu düzenleyen öğrenci grubu, yaptığı açıklamada, “Dünyanın en militarize polis güçlerinden biriyle karşı karşıyayız. Görevlendirilmiş güvenlik görevlileri bizi boğdu ama yılmayacağız. Filistin bizim pusulamızdır ve şiddetli baskıya karşı güçlü duracağız” dedi.

Columbia Üniversitesi Başkanı Claire Shipman ise olaya karışan kişilerin direndiğini ve kendilerini tanıtmayı reddettiklerini belirterek gözaltına alındıklarını söyledi.

Üniversitelerdeki Filistin Görüşmeleri

Amerika’da üniversitelerdeki Filistin yanlısı protestoların yanı sıra çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık programları nedeniyle federal fonların dondurulması gündemde.

Harvard Üniversitesi profesörleri, Başkan Trump yönetiminin okula sağlanan 8,7 milyar dolarlık federal fonları soruşturma kararına karşı dava açtı. Columbia Üniversitesi de okulun 400 milyon dolarlık fonunun kesilmemesi için hükümetin taleplerine uyulması kararı aldı.

Pensilvanya Üniversitesi’ne ayrılan 175 milyon dolarlık federal fon ise okulun yüzme takımında yer alan bir transseksüel sporcu nedeniyle geçici olarak askıya alındı.

Related Posts

Rusya: Ukrayna, geçici ateşkese rağmen saldırılara devam ediyor

Rusya: Ukrayna, geçici ateşkese rağmen saldırılara devam ediyor

Bülent Arınç’tan ‘Sırrı Süreyya Önder’e suikast’ sorusuna dikkat çeken yanıt: Görev alanlar dikkatli olsun

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in vefatı nedeniyle DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve İmralı Heyeti üyesi Pervin Buldan’a Meclis’te taziye ziyaretinde bulundu. Önder’e suikast girişimi iddiasına ilişkin soruya Arınç, !Bu süreçte görev alan insanların çok dikkatli olmaları ve devletin onları yakın koruma altında tutmaları gerekir” dedi.

İnternetten aldığı 85 yıllık biletle giriş yaptı

Japonya’da tarihe tanıklık eden sıra dışı bir olay yaşandı. Bir genç, 85 yıl önce İkinci Dünya Savaşı nedeniyle ertelenen fuara internetten aldığı 85 yıllık biletle giriş yaptı.

85 yıllık bilete giriş izni

Japonya’da bir kişi, 1940 yılında düzenlenmesi planlanan ancak II. Dünya Savaşı nedeniyle ertelenen etkinliğe bilet aldı. Biletin, 85 yıl sonra Expo 2025 fuarına giriş için kullanılmasına izin verildi.

Yarış hazırlığındaki motosikletlilere jandarma baskını

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde, motosiklet yarışı yapmak için toplanan gruba jandarma trafik ekipleri operasyon düzenledi. Operasyonda çok sayıda motosiklet trafikten menedilirken, sürücülere yaklaşık 400 bin lira ceza kesildi. İl Jandarma Komutanı Albay Necdet Karaca operasyonu sosyal medya hesabından ‘’Plaka yok, ehliyet yok, kask yok! Bir yarışı daha biz kazandık’ ifadeleriyle paylaştı

Bazı emekli askerlerin orduevine girişleri yasaklandı

Son dakika haberi.. Bazı emekli askerlerin orduevine girişleri yasaklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir