CHP’li Başarır, Kılıçdaroğlu’nun beklentisini açıkladı: “O kararı yırtıp atıp Özgür Bey’in yanına gelip cuntaya karşı dimdik ayaktayız demesini bekliyoruz”

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’dan Özgür Özel’e Destek

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı’na ilişkin açılan soruşturmaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Halk TV’de yayınlanan “Açıkça” programına konuk olan Başarır, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının CHP lideri Özgür Özel’in Genel Başkan seçilmesiyle ilgili yürüttüğü soruşturmayı değerlendirdi.

Gazeteci Hilmi Hacaloğlu’nun “Sayın Kılıçdaroğlu’yla çok yakın çalışan bir isimsiniz. Bugün ondan ne yapmasını bekliyorsunuz?” şeklindeki sorusuna Başarır şu cevabı verdi:

“Benim istediğim, beklediğim ve yapması gereken şudur: O kararı yırtıp atıp Özgür Bey’in yanına gelip ‘Hadi, darbeye karşı, cuntaya karşı dimdik ayaktayız’ demesini bekliyoruz. Bunu da her onurlu Cumhuriyet Halk Partili yapar.”

Başarır, Parti içindeki birlik ve beraberliğe vurgu yaparak sözlerine şu şekilde devam etti:

“Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Koltuk, makam hiç önemli değil. Partimizin onurunu, kendi onurumuzun önüne koymuşuzdur. 86 milyonu üzecek hiçbir şey yapmayız, yaptırmayız. Bu partide gençlik kollarından eski genel başkanlara kadar herkes ‘Hadi oradan! Bu partiyi ben AKP’nin yargısına teslim etmem’ der. Bitti.”

Gökmen Karadağ’ın moderatörlüğünü yaptığı programda Ali Mahir Başarır, CHP içindeki dayanışmanın ve cesaretin önemine vurgu yaparak Özgür Özel’e destek mesajı verdi.

Related Posts

İstifa krizlerinin yaşandığı Manavgat Belediyesi CHP’de kaldı; Başkanvekilliği seçimini Mehmet Çiçek kazandı

İstifa krizlerinin yaşandığı Manavgat Belediyesi CHP’de kaldı; Başkanvekilliği seçimini Mehmet Çiçek kazandı

İş dünyası temsilcilerinden Terörsüz Türkiye açıklamaları

Dün Terör örgütü PKK’nın silahlarını yakması ve bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kızılcahamam’da yaptığı konuşmanın ardından Terörsüz Türkiye gündemi hızlandı. İş dünyası temsilcileri yaşanan süreci değerlendirdi

İsrail saldırılarında 59 Filistinli daha yaşamını yitirdi

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında can kaybı son 24 saatte 59 artarak 57 bin 882’ye çıktı.

Çin’den ABD’ye karşı Brezilya’ya destek açıklaması

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, ABD’nin “mevcut rejimin ciddi adaletsizliklerini düzeltme” gerekçesiyle Brezilya ürünlerine uygulanacağını açıkladığı ek gümrük vergilerini “diğer ülkelerin iç işlerine müdahale” diye niteleyerek eleştirdi.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Rapor: Pentagon, “savaş ve silahları finanse etmek” için özel silah şirketlerine 2,4 milyon dolar sağladı

İngiltere menşeli yayıncı The Guardian’a özel olarak sunulan çalışmada, özel silah şirketlerine aktarılan fonlar ön plana çıktı