İZDOĞA, İZELMAN ve İZULAŞ Şirketlerinden 1.030 Kişinin İşine Son Verilecek
Tugay’ın, İZDOĞA, İZELMAN ve İZULAŞ şirketlerinde çalışan bin 30 personelin işine son verileceği açıklaması kentte yankı uyandırdı. Tugay, Belediye-İş Sendikası’na bağlı olan işçilerinin diğer çalışanlardan daha yüksek maaş aldığını belirterek bütçe dengesini korumak adına bazı işçileri işten çıkarmak zorunda olduklarını açıkladı. Ayrıca, 31 Mart 2024 seçimlerine az bir süre kala imzalanan sözleşmedeki artışın sendikanın vazgeçmesi durumunda işten çıkarmaların durdurulacağı da belirtildi.
Sendikadan gelen yanıtta, “Kazanımlarımızdan vazgeçmeyeceğiz” denildi.
Tugay, yaptığı açıklamada, belediyede huzursuzluk yaratan ve bütçe dengesizliğine sebep olan durumu düzeltmeye çalıştıklarını söyledi. Aylardır bu konuyla ilgilendiklerini dile getiren Tugay, çalışmalarının amacının kurum içindeki dengesizliği gidermek olduğunu vurguladı.
“Çok Saçma Bir İftiraya Maruz Kaldım”
Bir başka konu da Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminde Tugay’ın imza attığı toplu iş sözleşmesi iddiasıydı. Tugay, bu iddiaya “Bunu farklı şekillendirmeye çalışan insanlar bana karşı düşmanlık besliyor olabilirler. Ancak gerçekleri görmemekte ısrar ediyorlar” şeklinde cevap verdi.
İşten çıkarmaların durdurulması için sendikadan olumlu bir adım beklediğini dile getiren Tugay, sürecin adil olacağını ve emeklilik yaşına gelmiş olan çalışanların öncelikli olarak işine son verileceğini açıkladı. Tugay, herkesin anlayışını beklediğini ve belediyeyi yönetme sorumluluğu olduğunu belirtti.
“Düşüncesizce veya İnsanları Değerlendirmeden Bu Süreci Yürütmeyeceğiz”
Tugay, sendikaya uzlaşı çağrısını yineleyerek, Eylül ayındaki artış ile alınmaması gereken işe devam primi ve rapor almama primlerinden vazgeçmelerini istedi. Tugay, bu taleplerin yerine getirilmemesi durumunda bazı çalışanlarla yollarını ayırmaya devam edeceklerini belirtti.