Çay ve kahve tiryakilerine uyarı

Prof. Dr. Levent Öztürk: Sıcak Havalarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

TÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk, iklim değişikliğiyle birlikte artan hava sıcaklıklarında, vatandaşların özellikle sıcak çarpmasına dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayarak, 11.00 ile 17.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması gerektiğini belirtti.

Öztürk, iklim değişikliklerinin aşırı sıcak havaları beraberinde getirdiğini belirterek, vatandaşların bu durumda dikkat etmesi gereken noktalar olduğunu söyledi. Özellikle kalp damar sağlığını tehdit eden durumları önlemek adına sıcaktan uzak durulması gerektiğini belirten Öztürk, vücut sıcaklığının 40,5 derecenin üzerine çıkması durumunda sıcak çarpmasının ortaya çıktığını ifade etti.

Prof. Dr. Öztürk, sıcak havalarda su tüketimine de dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, vücudun su ihtiyacını karşılamak için suyun düzenli olarak alınması gerektiğine işaret etti. Ayrıca su kaybının tansiyon düşüklüklerine neden olabileceğini ve kalp hastalığı olanlar için daha acil durumlar yaratabileceğini ekledi.

‘Geniş Şapka Takmalı ve Bol Kıyafetler Giymeliyiz’

Prof. Dr. Levent Öztürk, sıcak havalarda şapka takmanın önemine vurgu yaparak, şapkaların siperlikli olmasının daha koruyucu olacağını belirtti. Ayrıca, vücudu soğutmak amacıyla su püskürterek üfleyen şişelere benzer ürünlerin kullanılabileceğini söyledi.

Öztürk, uykunun ortam sıcaklığından da etkilendiğini belirterek, ideal uyku ortamı sıcaklığının 19-20 derece olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra, sıcak havalarda doğru kıyafet seçiminin önemine değinen Öztürk, bol ve rahat kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, çay ve kahvenin su ihtiyacını karşılamadığını belirterek, su tüketiminin önemine dikkat çekti.

Related Posts

Bakan Işıkhan’dan SUT değişikliğiyle ilgili açıklama: 25 farklı kanser ilacı geri ödeme listesine dahil edildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sağlık Uygulama Tebliğinde (SUT) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’deki düzenlemelerle 25 farklı kanser tedavisinde kullanılan 5 immünoterapi ilacını, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) geri ödeme listesine dahil ettiklerini bildirdi.

O hastalıklara sahip kişilerde depresyon riski 2 kat daha fazla

Yeni yayımlanan geniş kapsamlı bir araştırma, otoimmün rahatsızlıkların sadece bedensel değil, aynı zamanda ruhsal sağlığı da ciddi şekilde etkileyebileceğini ortaya koydu.

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Dört yıl sonra oksijen cihazı olmadan ilk nefes

Akciğer sertleşmesi nedeniyle yaklaşık 4 yıl boyunca günün 24 saati oksijen cihazına bağlı yaşayan 41 yaşındaki Şehnaz Kanat, geçirdiği akciğer nakli operasyonuyla sağlığına kavuştu. Kanat, “Son bir ay ise ameliyat olacağım güne kadar cihaza bağlıydım. Mayıs ayında müthiş bir haber geldi. 12,5 saat süren bir ameliyat sürecinden sonra rahat nefes almaya başladım” dedi.

İnfertilite Her 6 Çiftten Biri Çocuk Sahibi Olamıyor

İnfertilite yayılıyor. Uzmanlar, 6 çiftten birinin çocuk sahibi olamadığını belirterek, “İnfertilite yani kısırlık her iki cinsiyette de eşit oranda görülüyor” dedi. 

Günlük et tüketimi 100-150 gram olmalı! ‘Eti kavurma değil, haşlama yiyin’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.