Borsa İstanbul’dan sürpriz atak

BIST 100 Endeksi Günü Yükselişle Tamamladı

Borsa İstanbul’da yatırımcılar sevindirici bir gün geçirdi. BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,25’lik bir artışla 9.279,21 puandan tamamladı. Endeks, gün içinde yaşadığı düşüşün ardından 9.302,62 puana yükselerek dikkat çekici bir performans sergiledi.

Sektörel Bazda Değerlendirme

BIST 30 endeksi de yüzde 2,55’lik bir artışla 10.175,67 puana çıkarken, teknoloji endeksi günün yıldızı oldu ve yüzde 4,94’lük bir yükseliş kaydetti. Sanayi endeksi yüzde 2,52, hizmetler endeksi yüzde 1,52 ve mali endeks yüzde 1,12 oranında değer kazandı.

BIST 100 endeksine dahil 88 hisse değer kazanırken sadece 12’si geriledi. ASELSAN, Türk Hava Yolları, Koç Holding, Yapı ve Kredi Bankası ile Tüpraş, günün en çok işlem gören hisseleri arasında yer aldı.

Altın ve Döviz Piyasası

Altın piyasasında ons altın uluslararası piyasalarda 3.333 dolar seviyesinde işlem görürken, Borsa İstanbul Altın Piyasası’nda standart altının kilogram fiyatı yüzde 2,4 düşüşle 4.158.000 liraya geriledi.

TCMB, doların efektif kurunu alışta 38,5259 lira, satışta 38,6802 lira olarak açıkladı. Döviz kurlarında sınırlı bir değişim yaşanırken uluslararası piyasalarda avro/dolar 1,1260, sterlin/dolar 1,3290 ve dolar/yen 145,40 seviyelerinde işlem gördü.

Enerji Sektöründe Artış

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 3 artarak 62,7 dolara yükseldi. Enerji sektöründe yaşanan bu ivmeli yükseliş dikkat çekti.

Related Posts

Sarıgöl’de Kışlık Sebze Dikimine Başlandı

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde çiftçiler kışlık sebze fidanlarını toprağa dikmeye başladı.

Eksim Enerji’den Koru Derneği’ne Güneş Enerjisi Desteği

Koru Derneği, Eksim Enerji’nin kurulumu sayesinde %80 elektrik tasarrufu sağlayacak.

Bakanlık açıkladı: Bütçe temmuzda açık verdi, 7 aylık açık 1 trilyon lirayı aştı

Bakanlık açıkladı: Bütçe temmuzda açık verdi, 7 aylık açık 1 trilyon lirayı aştı

Borsa güne düşüşle başladı

Borsa güne düşüşle başladı

Memur ve emeklilerinden ‘zam teklifi’ne tepki: Yetersiz teklife hayır!

Memur-Sen Konfederasyonu üyeleri, hükümetin 8’inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında memur ve memur emeklilerine ilk zam teklifini açıklamasının ardından 81 ilde eylem kararı aldı. Bakanlık önünde toplanan yüzlerce Memur-Sen üyesi …

Trump’ın tarifeleri ABD bütçesine milyarlarca dolar kazandırdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın izlediği tarife politikaları sayesinde ülkenin gümrük vergilerinden elde ettiği gelir artarken, 2025 mali yılının 10’uncu ayı olan temmuz itibarıyla bu gelir kalemi toplamda 135,7 milyar dolara ulaştı.