Bağımlılığa Karşı Farkındalık Projesi

Yeşilay Antalya Şube Başkanı Osman Zeki Özcan, giderek yaygınlaşan davranışsal bağımlılıklara karşı farkındalık çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Özcan, yaptığı açıklamada, Yeşilay’ın teknoloji, kumar, madde, tütün ve alkol olmak üzere beş bağımlılık alanında mücadele ettiğini hatırlattı.

Bağımlılık literatüründe davranışsal bağımlılıkların önemli bir yer tuttuğuna dikkati çeken Özcan, “Kumar ve teknoloji bağımlılığı gibi bağımlılıklar, vücuda herhangi bir kimyasal madde alınmadan da beyin ve bedende ciddi hasarlara yol açabiliyor. Günümüzde kumar bağımlılığı, madde kullanımına bağlı bağımlılıklarla neredeyse eş değer düzeyde ve hatta daha yaygın bir hale geldi.” diye konuştu.

Teknoloji bağımlılığı konusunda da artan bir sorunla karşı karşıya olduklarını ifade eden Özcan, yaz tatili döneminde özellikle velilerden bu konuda yoğun şikayetler aldıklarını söyledi.

Bu kapsamda, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürüttükleri Olumlu Dijital Alışkanlık Kazanım (ODAK) projesine değinen Özcan, şunları kaydetti:

“ODAK projemizde merkezdeki 50 lisede yaklaşık 20 bin gence ulaştık. Bu projeyi diğer dört alanda da yaygınlaştırmak ve özellikle çocuklarımıza yönelik önleyici faaliyetler anlamında mümkün olduğunca genişletmek istiyoruz. Bu tür bağımlılıklarla mücadelede önleyici çalışmalar çok önemli. İnsanlara, çocuklarımıza, gençlerimize bağımlılığa yakalanmadan önce ulaşabilmek büyük önem taşıyor.”

Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) aracılığıyla vatandaşlara ücretsiz destek sağlandığını aktaran Özcan, 115 Danışma Hattı üzerinden psikologlardan ücretsiz hizmet alınabildiğini hatırlattı.

Related Posts

Karabük’te Yangın Tekrar Bastı

Karabük’teki orman yangını tekrar başlamış, müdahale sürüyor; Yeşilköy tedbiren tahliye edildi.

Galatasaray Gaziantep FK Maçına Hazır

Galatasaray, Gaziantep FK maçı için antrenmanını tamamlayarak hazırlıklarını sonlandırdı.

Silopi Belediye Başkanı Ormanlı İhraç Edildi

DEM Parti, Silopi Belediye Başkanı Jiyan Ormanlı’nın parti politikalarına aykırı hareket ettiğini duyurdu.

Hakan Fidan, Endonezyalı Yetkiliyle Görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Endonezya Dışişleri Bakan Yardımcısı Anis Matta’yı Ankara’da kabul etti.

Gençler Diyarbakır’da Tatil Yapıyor

Seyahatsever Projesi ile gençler, Diyarbakır’da tarihi mekanları gezerken ücretsiz konaklıyor.

Yeşilay’dan Filistin İçin Karpuz Motifli Destek

Yeşilay Kastamonu Şubesi, kadınlarıyla karpuz motifli anahtarlık örerek Filistin’e destek oluyor.