Ardahan’da 90 Öğrenci Gıda Zehirlenmesi Şüphesiyle Hastaneye Kaldırıldı

Ardahan’da 90 Öğrenci Gıda Zehirlenme Şüphesiyle Hastanelik Oldu

Ardahan’da, taşımalı eğitim gören 90 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Hanak ve Çıldır ilçelerindeki okul yemekhanesinde öğle yemeği yiyen öğrenciler arasında kusma, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleri görüldü. Sağlık ekipleri tarafından hızlı bir şekilde müdahale edilen öğrenciler, Ardahan Devlet Hastanesi ile ilçe sağlık ocaklarına sevk edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, 4 okulda toplam 600 öğrenci arasında 90’ının gıda zehirlenmesi şüphesi taşıdığını belirtti. Öğrencilerin genel sağlık durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesi olan bir öğrencinin bulunmadığı açıklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / OLGUN YILDIZ – 3.Sayfa

Related Posts

Uzmanından ebeveynlere kritik uyarı: Hayati tehlike yaratabilir!

Astım ve benzeri kronik hastalıklarla mücadele eden çocuklar için ilaçların doğru kullanımı sandığınızdan daha önemli. Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu ve Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, çocuklarda doğru ilaç kullanımının hayat kurtarıcı olduğunu vurguladı.

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir