ABB’den Atatürk ve Ankara konulu konferans

Atatürk ve Ankara Konferansı

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi, 27 Aralık’ta Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Cumhuriyet Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neşe Özden’in katılımıyla Atatürk ve Ankara konulu konferans düzenledi.

“Ankara’nın Milli Mücadeledeki Önemi Detaylı Bir Şekilde Ele Alındı”

Konferansta Ankara’nın Milli Mücadeledeki önemi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti olmasının etkileri detaylı bir şekilde incelendi. Prof. Dr. Özden, Başkent Ankara’nın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kritik rolünü vurgulayarak, kentin Cumhuriyet tarihindeki yeri ve anlamı üzerine derinlemesine bir değerlendirme yaptı. Özden, “Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, kongreler dönemindeki temsil sisteminden Milli Vekâlet Sistemine doğru ilerlememizi sağlayarak önemli bir değişim yaratmıştır. 27 Aralık’ta Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının da bir dönüm noktası olmuştur” şeklinde konuştu.

Related Posts

Sırrı Süreyya Önder’in yerine geçecek isim belli oldu

DEM Partili TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in hayatını kaybetmesinin ardından DEM Parti adına Başkanvekilliği yapacak isim belli oldu

Avrupa’nın işgallere karşı ikiyüzlülüğü: Batı Rusya ve İsrail’e farklı davrandı

Ukrayna-Rusya krizinde Avrupa Birliği ve Batılı ülkelerin Rusya’ya karşı başlattıkları ağır yaptırımlar Gazze’de 60 binden fazla insanı katleden İsrail için yapılmadı. Gazze’de sivil halkın katledilmesinde kullanılan silahlar için başta ABD ve İngiltere tarafından maddi ve lojistik destek sağlandı. Rusya ve Ukrayna krizinin çözüleceği ateşkes görüşmelerinin sıklaştığı bu günlerde yaşanan diplomatik yoğunluk ‘Avrupa’nın işgallere karşı ikiyüzlülüğü’ ve ‘Batı Rusya ve İsrail’e farklı davrandı’ yorumlarının yapılmasına sebep oldu.

İnternette tehlikeli akım… Sebebi şaşırttı

Sosyal medya platformu TikTok’ta ortaya çıkan “erkeklerde kirpik kesme akımı” dünya genelinde yankı uyandırdı. Daha maskülen bir görünüm elde etmek amacıyla makas veya tıraş makinesiyle kirpik kesen erkekler arasında hızla yayılan bu akım, İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Times’a da konu oldu. Ancak uzmanlar, estetik kaygılarla popülerleşen bu trendin ciddi sağlık riskleri taşıdığı konusunda uyarıyor.

Beykoz’da kaybolan Hüseyin Karakuş 13 gündür aranıyor

Beykoz’da 19 Mayıs’ta evinden ayrılan ve bir daha haber alınamayan Hüseyin Karakuş (38)’u arama çalışmaları 13’üncü gününde Elmalı Barajı’nda sürüyor.

Aile Bakanlığı’ndan açıklama: Marmaray’da darp edilen babanın çocuklarına destek verilecek

Aile Bakanlığı’ndan açıklama: Marmaray’da darp edilen babanın çocuklarına destek verilecek

İBB’ye yönelik 5. dalga operasyona EMEP’ten tepki: Erdoğan kimin için ne söylüyorsa kendisi onun bin katını yapıyor, ahtapot sarayda!

İBB’ye yönelik 5. dalga operasyona EMEP’ten tepki: Erdoğan kimin için ne söylüyorsa kendisi onun bin katını yapıyor, ahtapot sarayda!