AB üyesi 6 ülke imzaladı: Suriye için ‘koşullu’ yaptırım çağrısı

AB Ülkeleri, Suriye’ye Yönelik Yaptırımların Geçici Olarak Kaldırılmasını İstiyor

Avrupa Birliği (AB) üyesi Almanya, Fransa, Hollanda, İspanya, Finlandiya ve Danimarka, Suriye’ye yönelik ulaştırma, enerji ve bankacılık alanlarındaki bazı yaptırımların geçici olarak kaldırılması çağrısında bulundu. Reuters ajansı tarafından görülen ve altı ülke tarafından imzalanan belgede, AB’nin hemen yaptırım rejiminde değişiklik yapması gerektiği belirtildi.

Belgede, Suriye’nin insan haklarına ve azınlıklara saygı göstermemesi halinde kalan yaptırımların kaldırılmayacağı ve askıya alınan yaptırımların tekrar uygulanacağı uyarısında bulunuldu.

Altı AB ülkesi belgede, sivil uçuşları kolaylaştırmak için yaptırımların kaldırılması, yüksek fiyatlı mallara yönelik yaptırımların gözden geçirilmesi, petrol ve gaz teknolojisi ihracatı yasağının kaldırılması ve AB ile Suriye arasındaki finansal kanalların yeniden açılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Esad hükümeti mensupları ve destekçileri aleyhindeki yaptırımların devam etmesi gerektiği ifade edildi.

‘HTŞ’YE YÖNELİK YAPTIRIMLAR DEĞERLENDİRİLECEK’

Belgede, Birleşmiş Milletler (BM) ve ABD’nin terör örgütleri listesinde yer alan HTŞ aleyhindeki yaptırımların kaldırılması konusunun BM nezdinde ve yakın partnerlerle birlikte değerlendirileceği belirtildi. Durumun, terör listesindeki HTŞ ve lideri Ahmed el-Şara’ya ilişkin ortak değerlendirmeye ve Suriye’deki saha gelişmelerine bağlı olacağı belirtildi.

AB dışişleri bakanları, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesi konusunu 27 Ocak’ta Brüksel’de yapılacak toplantıda ele alacak.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Ali Mahir Başarır karşısında: Akın Gürlek’in avukatı iddialara canlı yayında yanıt verdi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’in avukatı canlı yayında katıldığı programda, Gürlek hakkındaki iddialara yanıt verdi. Yayında aynı zamanda CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da bulunuyor.

Trump’tan son dakika açıklaması: İsrail-İran bir saat içinde görüşecek

Ortadoğu’daki gerilime ilişkin son dakika açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile İran’ın 1 saat içinde görüşme yapacağını ileri sürdü.

İsrail’in savunma füzesi bitiyor: Ülke tehlikede

İsrail’in uzun menzilli balistik füzelere karşı kullandığı Arrow savunma füzelerinin tükenmeye başlaması, savaşın uzaması halinde hem İsrail’i hem de bölgede konuşlu ABD güçlerini savunmasız bırakabilir. Pentagon, stok açığını kapatmak için bölgeye ek savunma sistemleri gönderdi.

MHP’li Yönter, Bahçeli’nin İsrail’le ilgili sözlerini hatırlattı ve ekledi: Dikkat! Çember daralıyor, hesaplaşma yaklaşıyor!

MHP’li Yönter, Bahçeli’nin İsrail’le ilgili sözlerini hatırlattı ve ekledi: Dikkat! Çember daralıyor, hesaplaşma yaklaşıyor!

İran’ın nükleer sığınaklarını yok edebilecek güçteki ABD bombası hangisi?

İran’ın nükleer sığınaklarını yok edebilecek güçteki ABD bombası hangisi?

İddia: ABD İran’a karşı saldırılara katılabilir, İran Hürmüz Boğazı’na mayın döşeyerek ABD gemilerini çevreleyebilir

İddia: ABD İran’a karşı saldırılara katılabilir, İran Hürmüz Boğazı’na mayın döşeyerek ABD gemilerini çevreleyebilir