AB üyesi 6 ülke imzaladı: Suriye için ‘koşullu’ yaptırım çağrısı

AB Ülkeleri, Suriye’ye Yönelik Yaptırımların Geçici Olarak Kaldırılmasını İstiyor

Avrupa Birliği (AB) üyesi Almanya, Fransa, Hollanda, İspanya, Finlandiya ve Danimarka, Suriye’ye yönelik ulaştırma, enerji ve bankacılık alanlarındaki bazı yaptırımların geçici olarak kaldırılması çağrısında bulundu. Reuters ajansı tarafından görülen ve altı ülke tarafından imzalanan belgede, AB’nin hemen yaptırım rejiminde değişiklik yapması gerektiği belirtildi.

Belgede, Suriye’nin insan haklarına ve azınlıklara saygı göstermemesi halinde kalan yaptırımların kaldırılmayacağı ve askıya alınan yaptırımların tekrar uygulanacağı uyarısında bulunuldu.

Altı AB ülkesi belgede, sivil uçuşları kolaylaştırmak için yaptırımların kaldırılması, yüksek fiyatlı mallara yönelik yaptırımların gözden geçirilmesi, petrol ve gaz teknolojisi ihracatı yasağının kaldırılması ve AB ile Suriye arasındaki finansal kanalların yeniden açılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Esad hükümeti mensupları ve destekçileri aleyhindeki yaptırımların devam etmesi gerektiği ifade edildi.

‘HTŞ’YE YÖNELİK YAPTIRIMLAR DEĞERLENDİRİLECEK’

Belgede, Birleşmiş Milletler (BM) ve ABD’nin terör örgütleri listesinde yer alan HTŞ aleyhindeki yaptırımların kaldırılması konusunun BM nezdinde ve yakın partnerlerle birlikte değerlendirileceği belirtildi. Durumun, terör listesindeki HTŞ ve lideri Ahmed el-Şara’ya ilişkin ortak değerlendirmeye ve Suriye’deki saha gelişmelerine bağlı olacağı belirtildi.

AB dışişleri bakanları, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesi konusunu 27 Ocak’ta Brüksel’de yapılacak toplantıda ele alacak.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Mudurnu’da örtü yangını hızlıca söndürüldü

Taşkesti beldesinde çıkan örtü yangını, ekiplerin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Hizbullah: ABD Hizbullah’ın silahsızlandırılmasını içeren yeni bir anlaşma istiyor

Hizbullah Genel Sekreteri Naim Kasım, anma töreninde konuştu. Kasım, Hizbullah’ın silahsızlandırılması meselesinin, İsrail’in genişlemesi yolunda atılan bir adım olduğunu ifade etti.

Eskişehir-Kütahya Yolu Bakımda

Eskişehir-Kütahya yolu 5-11. kilometrelerinde bakım nedeniyle Kütahya yönü trafiğe kapalı.

Aleyna Tilki’den Tomorrow Land’de konser

Türk pop müziğinin genç yıldızı Aleyna Tilki, dünyanın en büyük elektronik müzik festivallerinden biri olan Tomorrowland’de binlerce kişiye unutulmaz bir konser verdi.

Ankara’da Fırtına ve Sağanak Hayatı Olumsuz Etkiledi

Başkentte etkili olan fırtına ve sağanak, su birikintilerine, mahsur kalanlara ve hasara neden oldu.

FETÖ’nün finansal yapılanmasına yönelik operasyonda aralarında Hakmar ve Tatbak’ın sahibinin de bulunduğu 22 kişi tutuklandı

FETÖ’nün finansal yapılanmasına yönelik operasyonda aralarında Hakmar ve Tatbak’ın sahibinin de bulunduğu 22 kişi tutuklandı