Bu klavyeleri kullanıyorsanız CS2’den banlanacaksınız!
2 mins read

Bu klavyeleri kullanıyorsanız CS2’den banlanacaksınız!

Dünyanın en çok oynanan çevrimiçi FPS oyunlarından biri olan CS2 için ilginç bir ban sebebi geldi. Buna göre yapımcı Valve, SOCD özelliğine sahip klavye kullanan oyuncuları oyundan banlayacak. Peki SOCD özelliği nedir? Valve bu klavyeleri neden oyunda istemiyor? İşte detaylar…

CS2 oyuncuları neden banlanıyor? SOCD nedir?

Counter-Strike 2 (CS2) dünyasında yeni bir tartışma konusu ortaya çıktı. Oyunun geliştiricisi Valve, bazı klavye özelliklerini kullanan oyuncuları oyundan uzaklaştıracağını duyurdu. Bu kararın arkasındaki neden, oyun dengesini korumak ve oyuncuların elde ettiği haksız avantajları önlemek.

Simultaneous Opposing Cardinal Directions (SOCD) olarak bilinen bu teknoloji, oyuncuların tek bir tuşa basarak birden fazla hareket komutunu aynı anda gerçekleştirmelerine olanak tanıyor. Özellikle ‘counter-strafe’ olarak bilinen, hızlı yön değiştirme manevrasını otomatikleştirmesi nedeniyle tartışma konusu olan özellik, Valve tarafından adeta aforoz edildi.

Razer, geçtiğimiz ay piyasaya sürdüğü Huntsman V3 Pro klavye serisinde ‘Snap Tap’ adını verdiği SOCD özelliğini tanıttı. Kısa süre sonra Wooting da benzer bir teknolojiyi ‘Snappy Tappy’ adıyla kullanıcılara sundu. Ancak Valve, bu özelliklerin CS2’de kullanılmasının artık yasak olduğunu açıkladı.

Valve, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Son zamanlarda bazı donanım özellikleri, manuel giriş ile otomasyon arasındaki çizgiyi bulanıklaştırdı. Bu nedenle Counter-Strike’ta neyin kabul edilebilir olduğu konusunda net bir çizgi çizmeye karar verdik. Artık temel becerileri otomatikleştiren (komut dosyası veya donanım yoluyla) hiçbir uygulamaya izin vermeyeceğiz.”

Eğer siz de SOCD destekli bir klavyeye sahipseniz bu özelliği kullanmamanız gerekiyor. Siz de konuyla ilgili görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşmayı ihmal etmeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir