CHP’li Balcı: Muğla halkı cezalandırılıyor

CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı Ege Bölge Temsilciliğini Ziyaret Etti

CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge temsilciliğini ziyaret etti. Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Mehmet Şakir Örs ile bir araya gelen Balcı, Osman Gürün döneminde alınan Dünya Bankası kredisinin hala onaylanmadığını belirtti. Balcı, bu kaynağın tamamen altyapı projelerine ayrılacağını ve devletin herhangi bir katkısının olmadığını vurgulayarak, “4 yıldır bu imza atılmıyor ve Muğla halkı cezalandırılıyor” şeklinde konuştu.

CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, Muğla’da son dönemde yaşanan hukuksuz uygulamalara da tepki gösterdi. Balcı, “Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anan kanser hastası bir emekli yurttaşın sabah 06.30’da evinden gözaltına alındığını ve eylemlere katılan 3 öğrencinin yurttan atılma korkusuyla belgeleri imzalayıp ayrılmak zorunda kaldığını” belirterek, bu süreçte onlara destek olduklarını ve yeni yurtlar ayarladıklarını ifade etti.

‘Kıyılar Ranta Teslim Edilemez’

Yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte kıyı işgallerine de değinen Balcı, “Anayasa ve yasalara göre kıyılar halkındır, hiçbir özel ya da tüzel kişi tarafından işgal edilemez. Ancak Muğla’nın gözde plajları MUÇEV üzerinden belirli şirketlere tahsis edilerek halkın erişimi kısıtlanıyor. Bu konudaki hukuki mücadelemiz sürecek” şeklinde konuştu.

31 Mart seçimlerinde CHP’nin Muğla’da büyük bir başarı elde ettiğini vurgulayan Balcı, “2019’da 136 bin olan oyumuzu 155 bine çıkardık. Ahmet Aras’ın enerjisi ve halkla kurduğu güçlü bağ, bu başarının temelidir” dedi.

Related Posts

Gazze’de 65 binden fazla çocuk açlık nedeniyle ölüm riski altında: 40 gündür ekmeğe erişim yok

İsrail’in uyguladığı abluka nedeniyle Gazze’de 65 binden fazla çocuğun açlık kaynaklı ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi. Gazze’deki hükümetin medya ofisi yaptığı açıklamada “Bölgede 40 gündür hiçbir fırın çalışamıyor, halkın temel gıdası olan ekmeğe erişimi tamamen kesilmiş durumda” ifadelerini kullandı.

AKP’li belediyenin 539 milyonluk araç ihalesi tartışması büyüyor: Soruşturma derinleşiyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Akın, AKP’li Elazığ Belediyesi’nin 3 yıllık olan ve 539 milyonluk araç kiralama ihalesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akın, Elazığ Belediyesi’nin 82 adet temizlik aracını mevzuata aykırı ve fahiş bedellerle kiralamasıyla ilgili olarak, belgeleriyle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve kamuoyunu kanıtlarla bilgilendirdiklerini belirtti.

Yıldırım düşen doğal gaz hattında yangın söndü

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde Ordu-Giresun doğal gaz arzını sağlayan hatta yıldırım isabet etmesi sonucu çıkan ve kontrollü devam eden yangın söndü.

Gitmediği uzlaşma görüşmesinde avukatı vuruldu

Diyarbakır’da, yaralamalı trafik kazasının ardından açılan davayı kazanan ve tazminat konusunda bir hukuk bürosunda gerçekleştirilen uzlaşma görüşmesine katılmayan Mehmet Tekin’in avukatı Yasin İçli, karşı taraftan M.K.’nin silahlı saldırısında yaralandı.

İmamoğlu’na destek verdi: Belediye başkanının X hesabı askıya alındı

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, X hesabına erişim engeli getirilen CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na destek için profil resmini değiştirdikten sonra X hesabının askıya alındığını belirtti.

Sentetik yine can aldı: 33 yaşında evinde ölü bulundu

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da, Smíchov bölgesindeki Na Neklance caddesinde, çarşamba sabahı 33 yaşındaki bir adam ölü bulundu. Polis, adamın ölümünün, yalnızca iki gün önce uyarısı yapılan tehlikeli sentetik opioidlere olduğunu söylüyor. Polis …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir