İsmet İnönü vefatının 51. yılında anıldı

Malatya’da İsmet İnönü’nün 51. Ölüm Yılı Anıldı

İsmet İnönü’nün aramızdan ayrılmasının üzerinden tam 51 yıl geçti. Bu özel gün, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Malatya’da düzenlenen özel bir etkinlikle anıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ve İnönü’nün torunu, Gazeteci-Yazar Zeynep Bilgehan’ın konuşmalarına ev sahipliği yapacak olan Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa büyük ilgi vardı.

“İnönü, Yüksek Başarılara İmza Atan Bir Liderdi”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İnönü’nün askeri kariyerini öven bir konuşma gerçekleştirirken, onun çalışkanlığını ve başarılarını takdir etti. Bağcıoğlu’nun ifadeleriyle, İnönü, askeri alanda yüksek başarılara imza atmış bir lider olarak anılmaya devam ediyor. Mütevazı ve dürüst kişiliği, sabrı ve kararlılığıyla da dikkat çeken İnönü, ilkelerinden taviz vermeden verdiği kararlarla tanınıyor. Aynı zamanda, milli mücadele yıllarındaki liderliğiyle de iz bırakan İnönü, mükemmel bir stratejist ve geleceği öngörebilen bir lider olarak anılmaktadır. Lozan Konferansı’ndaki başarısı da, diplomasi alanındaki üstünlüğünü kanıtlar nitelikteydi. Onun askeri dehasını görmeyenler, sadece kendi cehaletlerini ortaya koymaktadır.”

“Mustafa Kemal Atatürk’ün Övgüsüne Layık Bir Komutan”

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan, İnönü’nün Kurtuluş Savaşı’ndaki önemine vurgu yaparak, şunları belirtti: “Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet İnönü’ye duyduğu güven, 1916 Sicil Notu ve daha pek çok belgeyle sabittir. İnönü, Batı Cephesi’nde yazdığı destanlarla düzenli ordunun zaferine katkıda bulunmuş ender liderlerden biridir. Türk milletinin tarihinde dönüm noktası olan İkinci İnönü Muharebesi’nde gösterdiği üstün başarı, Atatürk tarafından da övgüyle karşılanmış ve nadir görülen başarılı komutanlar arasında yerini almıştır.”

Related Posts

Can kurtaran rüzgar! Yön değiştirdi, yaşlı çift ve tavukları yangından son anda kurtuldu

İzmir Seferihisar’daki orman yangını felaketinde alevlerin ortasında kalan yaşlı çift, rüzgarın yön değiştirmesiyle son anda kurtuldu. Çiftin 150 tavuğundan 50’si ise öldü.

Çocuklara sık sık giydiriliyordu! Annelerin gözde markasının ürünü yasaklandı

Ticaret Bakanlığı çocuklar için tasarlanan ünlü markanın ürünün risk taşıması sebebiyle piyasalardan toplatılmasına karar verdi.

İsrail’in ‘gizli planı’ ortaya çıktı: Yunanistan ile iş birliği içinde gerçekleşti

İsrail ve İran arasındaki savaşın başladığı günlerde Atina’da görülen İsrail uçaklarının, “gizli plan” ile Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne nakledildiği ortaya çıktı. Uçakların, İsrail’in Yunanistan ve GKRY ile iş birliği içinde taşındığı ifade edildi.

Danimarka’da kadınlara zorunlu askerlik kararı

Danimarka Parlamentosu’nda alınan kararla kadınlar zorunlu askerlik kapsamına alındı. 11 Haziran’da geçen yasa uyarınca 1 Temmuz’dan itibaren 18 yaşını dolduran tüm kadınlar askerlik kura sistemine dahil olacak.

Hastanedeki MR’ı AKP’li milletvekili kırmızı kurdele keserek açtı

Kaçkar Devlet Hastanesi’ne alınan MR cihazı için tören düzenlendi. AKP Rize Milletvekili Harun Mertoğlu ise kırmızı kurdele kesti.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan’dan, Rus mevkidaşı Lavrov’a: İç işlerimize karışmayın

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan’dan, Rus mevkidaşı Lavrov’a: İç işlerimize karışmayın