Bileşik faiz yüzde 63’e dayandı: Mevduat faizinde son durum ne? İşte 100 bin TL ve 1 milyon TL’nin getirisi

TCMB Faiz Artırımı Sonrası Bankalar Harekete Geçti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), en son para politikası kurulu toplantısında politika faizini yüzde 46 seviyesine yükseltti. Bu kararın ardından bankalar da hızla harekete geçerek mevduat faizlerini güncelledi. Piyasada birçok banka, yatırımcılara yıllık yüzde 50’ye varan faiz oranları sunarken, bazıları da hoş geldin faizi adı altında faiz oranlarını yüzde 52’ye kadar çıkardı.

Yatırımcılar Mevduatı Tercih Ediyor

Borsa’nın değer kaybettiği, dövizin mevduat getirilerine geride kaldığı ve altının dalgalı seyrettiği bu dönemde, mevduatın cazibesi artarak devam ediyor. Fon performanslarının zayıf olması da yatırımcıları güvenli liman olarak gördükleri TL mevduata yönlendiriyor.

100 bin TL ve 1 milyon TL Mevduat Kazançları

Yapılan hesaplara göre, mevcut faiz oranlarıyla, 100 bin TL’yi bir aylık mevduata yatıran bir kişi, vade sonunda yaklaşık 3.700 TL faiz geliri elde ediyor. Benzer koşullarda 1 milyon TL’yi değerlendiren bir yatırımcı ise yaklaşık 37.200 TL kazanç sağlıyor.

Bileşik Faizle Yüzde 63’e Ulaşan Getiri

Mevduatını yıl boyunca anapara artı faiz güncellemesiyle yenileyen yatırımcılar için durum daha da avantajlı. Faiz oranlarının sabit kaldığı varsayımıyla, bileşik faiz oranı yıl sonunda yüzde 63’e yaklaşıyor. Örneğin, 1 milyon TL’yi bu şekilde değerlendiren bir yatırımcı, yıl sonunda brüt 1 milyon 632 bin TL faiz geliri elde edebiliyor.

Ancak bu brüt kazançtan stopaj kesintileri düşüldüğünde net getiri bir miktar düşebiliyor. Yine de mevcut piyasa koşullarında, mevduatın sunduğu en yüksek reel getiri olduğu görülüyor.

Related Posts

Paşa torunu emekli maaşını övdü

Türkiye’de her 4 emekliden birisi 15 bin lira aylıkla geçinmek zorunda kalırken AKP’li vekil Cevahir Asuman Yazmacı, Türkiye’nin emeklilik sistemini öve öve bitiremedi. Yazmacı birçok ülkenin Türkiye’nin sistemini örnek aldığını belirtti.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Türkiye’nin 40 yıllık ünlü çay markası satışa çıkarıldı

Dünyanın önde gelen kahve ve çay şirketlerinden biri olan Jde Peet’s, Türkiye operasyonlarını yeniden yapılandırma kararı alarak çay birimi Of Çay’ı elden çıkarma sürecini başlattı. 1985 yılında Rize’nin Of ilçesinde kurulan ve 2019’da Jde Peet’s …

Fiyatı bin lirayı geçti: Zirai don vurgunu!

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan son zamanların en büyük zirai don olayından sonra fırsatçı tüccarlar harekete geçti. Geçen yılın mahsül ürünlerini ve stokta tuttukları ürünlerin fiyatları son 1 ay içerisinde 2 katına çıktı. Özellikle bu ürünler şöyle …

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

Tazminat yakacak o ifade! Haklı olsa da…

Türkiye’de milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı hakkı ile ilgili, dikkatten kaçan küçük ayrıntılar yılların emeğini boşa çıkarabiliyor. Yıllarca çalışan ancak haklı sebeplerle istifa eden kişiler, işten ayrıldıktan sonra kıdem tazminatı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir