Ukrayna: Rusya’nın saldırısında 12 yaşındaki çocuk öldü

Rusya’nın gece saatlerinde düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırıları sonucunda Ukrayna’nın iç kesimlerinde bir kız çocuğunun hayatını kaybettiği ve başkent Kiev bölgesinde üç kişinin yaralandığı bildirildi.

Ukrayna acil durum servislerinden yapılan açıklamaya göre, Dnipropetrovsk bölgesinin Samarivskyi ilçesinde bir İHA’nın bir konuta çarpması sonucunda 12 yaşındaki bir kız çocuğunun yaşamını yitirdiği belirtildi. Aynı saldırıda toplamda altı yaşındaki bir kız çocuğu ve iki yetişkinin yaralandığı açıklandı. Bölge valisi Serhiy Lysak, Rus ordusunun bölgeye yeniden İHA’lar gönderdiğini duyurarak hava kuvvetlerinin yedi İHA’yı vurarak düşürdüğünü ifade etti.

Daha fazla saldırı ise başkent Kiev’de gerçekleşti. Kiev Hava Kuvvetleri, gece saatlerinde Rusya’nın 100 İHA ile düzenlediği saldırıda 37 İHA’yı vurarak etkisiz hale getirdi. Kiev’in Desnianskyi bölgesinde vurulan bir İHA’nın düşen parçaları, dinlenme ve eğlence amacıyla kullanılan bir binada yangına neden oldu, olay yerine acil durum servisleri müdahale etti.

Kiev’in askeri yönetimini üstlenen Timur Tkachenko, hava savunma sistemlerinin erken saatlerde aktif hale getirildiğini söylerken, başkentte üç kişinin tıbbi yardım talebinde bulunduğu belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy arasında Ukrayna’daki durumu ele almak üzere gerçekleşen telefon görüşmesinde, Rusya-Ukrayna savaşına kalıcı bir çözüm bulunması ve çabaların desteklenmesi konuşuldu. Ayrıca Rubio, İngiltere’nin Ukrayna’da kalıcı barış sağlanmasına yönelik çabalarına teşekkür etti.

Related Posts

6 ilde ‘borsada yüksek kazanç’ vurgununa operasyon

6 ilde borsada yüksek kazanç vaadiyle milyonlarca liralık vurgun yaptığı öne sürülen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 12 şüpheliden 10’u tutuklandı.

Ümit Özdağ, Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret edecek

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, gelecek hafta Silivri Ceza İnfaz Kurumu’na gerçekleştireceği ziyaret için Adalet Bakanlığı’ndan gerekli izni aldığını açıkladı. Özdağ, Çarşamba günü Ekrem İmamoğlu, Fatih Altaylı ve Ayşe Barım ile cezaevinde görüşeceğini, diğer bazı tutuklularla da bir araya geleceğini söyledi.

Belediye duyurdu: 4-5 Temmuz tarihinde denize girmek yasaklandı

Giresun Belediyesi, yüksek dalga ve rip akıntısı tehlikesi nedeniyle 4-5 Temmuz tarihlerinde denize girişi yasakladı. Karar, olası boğulma vakalarının önüne geçmek amacıyla alındı. Yetkililer, halkı uyararak yasağa uyulmasını ve sahillerde dikkatli olunmasını istedi.

Harkiv ve Donetsk’te 2 yerleşim yeri Rusya kontrolüne geçti

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rusya Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna’daki faaliyetleriyle ilgili güncel bilgi paylaşıldı. Rus güçlerinin Ukrayna cephesindeki pozisyonlarını güçlendirdiği belirtilen açıklamada, “Harkiv bölgesinde …

Önce Çeşme sonra Ödemiş şimdi de Antalya’da yangın çıktı!

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Merak edilen soruyu vekiller kahvaltıda Erdoğan’a sordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda feshedildiğini duyuran terör örgütü PKK’nın silahlarının, elektrikli cihazlarla yakılarak imha edileceğini açıkladı.