CTE’den Esila Ayık açıklaması

Sahte Haberlerle İlgili CTE’den Açıklama Geldi

Ceza ve Tevkifevleri (CTE) Genel Müdürlüğü, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Esila Ayık hakkında çıkan sahte haberlerle ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, sosyal medya üzerinden “Tutuklu öğrenci kronik kalp ve böbrek hastası Esila Ayık, bilincini kaybederek hastaneye kaldırıldı” şeklinde asılsız paylaşımların yapıldığı belirtildi. Ancak tutuklu Ayık’ın herhangi bir sağlık problemi yaşamadığı, sağlık durumunun iyi olduğu ve ceza infaz kurumunda bulunduğu ifade edildi.

Ayrıca, “Bu tür asılsız haberlerin kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu ve kamuoyunu yanıltıcı bir algı oluşturduğu değerlendirilmekte olup, halkı yanıltıcı bilgiyi yayanlar hakkında yasal işlem başlatılacağı” vurgulandı.

Kamuoyuna doğru bilgi verme konusundaki hassasiyetleri nedeniyle CTE yetkilileri tarafından yapılan açıklama, sahte haberlerin yayılmasını önlemek amacıyla yapılmıştır.

Related Posts

Rusya desteğini ilan etti: “Gerekirse Kuzey Kore’ye asker yollarız”

Kuzey Kore hükümeti, Rusya’da savaşmak üzere asker gönderdiğini ilk kez kabul etti. Bu açıklamanın ardından Rusya’dan karşılıklı destek ilanı gecikmedi. Kremlin sözcüsü Peskov, “Gerekirse biz de Kuzey Kore’ye asker yollarız” dedi.

Tünelde iki otomobil çarpıştı: Yaralılar var

Kahramanmaraş Göksun’da tünelde iki otomobil çarpıştı. Kazada 7 kişi yaralandı.

Aydın’da trafik kazası: Bir can kaybı

Aydın’da meydana gelen trafik kazasında devrilen otomobilin sürücüsü yaşamını yitirdi.

Saadet Partili Arıkan: ‘Dindarlar yolsuzluk yapmaz’ algısı Türkiye’de yıkıldı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, iktidarı eleştirdiği konuşmasında “Son 23 yılda yapılan ülkemizde en büyük kötülük, ‘dindarlar yolsuzluk yapmaz’ algısı Türkiye’de yıkılmış oldu” dedi.

Dışişleri Bakanı Fidan Katar’da: PKK’nın bir an önce silah bırakmasını bekliyoruz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar’da yaptığı açıklamada,  “YPG ile yönetim arasında imzalanan anlaşmanın hayat geçmesini bekliyoruz. PKK’nın örgüt olarak yapılan çağrıya yanıt vermesini, silah bırakmasını bekliyoruz” dedi.

Mudanya’da seyyar satıcılara zabıta baskını

Bursa’nın Mudanya ilçesinde seyyar satıcılara zabıta müdahale etti. Direnen seyyar satıcılara zabıta idari yaptırım uyguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir