Elektrik dağıtım şirketleri yeni yatırım dönemine hazırlanıyor

2026-2030 Yıllarını Kapsayacak Yeni Tarife Dönemi Hazırlıkları

Elektrik dağıtım şirketleri, 2026-2030 yıllarını kapsayacak yeni tarife döneminin hazırlıklarına başladı. Bu dönemde elektrik sektöründe önemli değişimler ve gelişmeler bekleniyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, gelecek 5 yıllık döneme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, “Üretimde ve tüketimde yaşanan değişiklikler, dijitalleşme ve beraberinde getirdiği fırsatlar ile siber riskler, eski yöntemlerle elektrik hizmetlerinin sunulamayacağını gösteriyor. Dolayısıyla, 2026-2030 dönemine farklı bir bakış açısıyla yaklaşacağız.” dedi.

Bu doğrultuda çalışmalarını hızlandıran Aydem Enerji şirketinin CEO’su Serdar Marangoz, yeni döneme yönelik hazırlıklarını anlattı. Marangoz, Aydem Enerji’nin elektrikteki önemli bir oyuncu olduğunu belirterek, 6 milyon kişiye dağıtım yaptıklarını vurguladı.

Enerjide kesintisizlik ve verimliliğin sağlanması için yapay zeka teknolojilerini kullandıklarını belirten Marangoz, son 5 yılda 750 milyon doların üzerinde yatırım yaptıklarını söyledi. Bu yatırımların yüzde 20’sinden fazlasını teknolojiye ayırdıklarını ifade eden Marangoz, dağıtıma ve yenilemeye yaptıkları yıllık 250 milyon dolarlık yatırımı vurguladı.

“Reel Yatırım Artışı ve Yenilenebilir Enerji Alanında Büyüme Hedefimiz”

Marangoz, 2026-2030 dönemini kapsayacak yeni tarife dönemine ilişkin yapılan hazırlıkları değerlendirirken, şunları söyledi: “Dağıtım sektöründe önemli yatırımlar yapan bir grupuz. Müşteri başına yapmış olduğumuz yatırım sektör ortalamasının üzerinde. Yeni döneme hazırız ve EPDK ile görüşmelerimiz devam ediyor. Reel yatırım artışıyla hareket edeceğiz.”

Yenilenebilir enerji alanında da büyümeyi hedeflediklerini belirten Marangoz, 2024’te 1180 megavatlık yenilenebilir enerji gücüne sahip olduklarını söyledi. Marangoz, gücün 2025’te 1216 megavata çıkacağını ve 5 yıl içinde kapasitelerini 1800 megavatların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Related Posts

Akbank Gençlik Akademisi Fellowship Programı’nda yeni dönem

Akbank Gençlik Akademisi Fellowship Programı’nda yeni dönem

Türkiye’nin en köklü tersanesi icradan satılıyor. Fiyatı belli oldu

Türkiye’nin gemi inşa sektörünün öncülerinden Deniz Endüstri A.Ş.’ye ait Çiçek Tersanesi, mali zorlukların ardından icra yoluyla satışa çıkıyor. 1971’de Gemi Mühendisi Celal Çiçek tarafından kurulan ve Türkiye’nin ilk çıkarma gemisini üreten …

Bakan Kacır, Gaziantep’te sanayicilerle istişare toplantısında konuştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’de 150 bin hektar olan planlı sanayi alanlarının 2030’da 350 bin hektara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek “Bu, 60 yılda gerçekleştirilen toplam sanayi alanı büyüklüğünün 2 mislinin üzerine sadece 5 yılda çıkması demektir.” dedi.

Ekonomist Artunç Kocabalkan: Altın yeniden 4000 dolarlara tırmanabilir

Ekonomist Artunç Kocabalkan: Altın yeniden 4000 dolarlara tırmanabilir

Rusya, Akkuyu Nükleer Santrali’nin yüzde 49’luk hissesini satmak için görüşmeler yürütüyor

Rusya, Akkuyu Nükleer Santrali’nin yüzde 49’luk hissesini satmak için görüşmeler yürütüyor

ABD’li bankadan altın tahmini: 2026’da 800 dolar birden düşecek

ABD’li bankadan altın tahmini: 2026’da 800 dolar birden düşecek