VİOP’ta endeks kontratı güne yükselişle başladı – 25 Nisan 2025

Nisan Vadeli Endeks Kontratı Yükselişle Kapandı

Dün alış ağırlıklı seyir izleyen nisan vadeli endeks kontratı, normal seansı yüzde 1,7 artışla 10.428,00 puandan tamamladı. Akşam seansında da yaklaşık yüzde 0,3 artışla 10.455,00 puana çıktı.

Açılış seansında önceki normal seans kapanışına göre yüzde 0,3 artışla 10.460,00 seviyesinden işlem gören nisan vadeli endeks kontratı, küresel piyasalardaki ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin iyimserlikler ve güçlü teknoloji bilançolarıyla olumlu bir seyir izleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ile yapmış olduğu görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma atıfta bulunarak, Türkiye’nin ABD ile stratejik ortaklığını derinleştirmeye kararlı olduğunu belirtti.

Analistler, bugün yurt içinde TCMB Para Politikası Kurulu toplantı özetinin yanı sıra sektörel enflasyon beklentileri, haftalık para ve banka istatistikleri ile uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’un Türkiye değerlendirmesinin takip edileceğini dile getirdi. Teknik olarak endeks kontratında 10.500 ve 10.600 puanın direnç, 10.400 ve 10.300 seviyelerinin destek konumunda olduğu belirtildi.

Related Posts

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni 14 Temmuz’da yola çıkıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni’nin 14 Temmuz’da bir kez daha raylara ineceğini açıkladı. Bakan Uraloğlu, toplamda 68 gün sefer yapacak trenin 100 binden fazla yolcu taşıyacağını söyledi. Uraloğlu, “Zaferin Adı Türkiye temasıyla hazırlanan Yüksek Hızlı Tren seti, 30 Eylül 2025 tarihine kadar seferde kalacak.” dedi.

Akbank Gençlik Akademisi Fellowship Programı’nda yeni dönem

Akbank Gençlik Akademisi Fellowship Programı’nda yeni dönem

Türkiye’nin en köklü tersanesi icradan satılıyor. Fiyatı belli oldu

Türkiye’nin gemi inşa sektörünün öncülerinden Deniz Endüstri A.Ş.’ye ait Çiçek Tersanesi, mali zorlukların ardından icra yoluyla satışa çıkıyor. 1971’de Gemi Mühendisi Celal Çiçek tarafından kurulan ve Türkiye’nin ilk çıkarma gemisini üreten …

Bakan Kacır, Gaziantep’te sanayicilerle istişare toplantısında konuştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’de 150 bin hektar olan planlı sanayi alanlarının 2030’da 350 bin hektara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek “Bu, 60 yılda gerçekleştirilen toplam sanayi alanı büyüklüğünün 2 mislinin üzerine sadece 5 yılda çıkması demektir.” dedi.

Ekonomist Artunç Kocabalkan: Altın yeniden 4000 dolarlara tırmanabilir

Ekonomist Artunç Kocabalkan: Altın yeniden 4000 dolarlara tırmanabilir

Rusya, Akkuyu Nükleer Santrali’nin yüzde 49’luk hissesini satmak için görüşmeler yürütüyor

Rusya, Akkuyu Nükleer Santrali’nin yüzde 49’luk hissesini satmak için görüşmeler yürütüyor