Gelmiş geçmiş en iyi tabletler!
7 mins read

Gelmiş geçmiş en iyi tabletler!

Apple iPad Pro

2024 yılında teknoloji severlerin en çok merak ettiği konulardan biri, piyasadaki en iyi tabletler. Apple iPad Pro, bu yıl da listemizin başında yer alıyor. MacBook’larda bulunan Apple M2 yongası ile güçlendirilmiş bu tablet, iki farklı boyutta (11 ve 12.9 inç) sunuluyor ve Apple Kalem ile Magic Klavye gibi faydalı aksesuarları destekliyor. 120Hz ProMotion mini-LED ekranı sayesinde, iPad Pro’nun ekranı, bir film izlerken ya da bir sunum hazırlarken bile güçlü parlaklık ve akıcı görseller sunuyor. iPadOS’un son sürümleri, Apple’ın bu premium tabletini daha güçlü bir çalışma aracı haline getiriyor, uygulamalar arasında hızlı geçiş yapmayı sağlayan yeni yan çubuklar, Safari için daha güçlü masaüstü benzeri bir arayüz ve çeşitli yeni araç çubukları ile.

Ancak, 128GB depolama ile başlangıç modeli 800$’dan başlayan fiyatlarla, Apple’ın iPad Pro’ları ucuz değil ve bu fiyata hücresel bağlantı veya klavye gibi ekstralar dahil değil. Yine de, en son iPad Pro’nun mevcut dizüstü bilgisayarınızdan daha güçlü olma ihtimali düşünüldüğünde, Apple’ın en üst düzey tabletine atabileceğiniz hemen hemen her şeyi kaldırabileceğini söylemek mümkün.

Eğer iPad Pro’yu beğenip daha uygun fiyatlı bir şey arıyorsanız, beşinci nesil iPad Air’i de düşünebilirsiniz. M1 yonga seti ile güçlendirilmiş bu model, Apple Kalem desteği ve opsiyonel 5G bağlantısı sunuyor. 10.9 inç ekranıyla neredeyse küçük iPad Pro ile aynı boyutta olan iPad Air, ekranının biraz daha az parlak olması ve 120Hz yenileme hızını desteklememesi dışında temelde bir iPad Pro. Ancak, 799$ yerine 599$’dan başlayan fiyatlarla, daha az fantezi bir ekrana sahip bir iPad Pro olarak düşünülebilir.

Samsung Galaxy Tab S9

Samsung Galaxy Tab S9 ise, en iyi Android tablet unvanını koruyor. Samsung, bu modeli 11, 12.4 ve 14.6 inç olmak üzere üç farklı ekran boyutunda sunuyor. Biz sadece 14.6 inçlik Galaxy Tab S9 Ultra’yı inceledik, ancak tüm modeller ekran boyutu ve kamera dizilimindeki birkaç küçük fark dışında aynı özelliklere sahip. S9 Ultra, uzun süre elinizde kullanmak için biraz büyük olsa da, 11 ve 12.4 inç modelleri, olağanüstü ekranları ve son derece duyarlı S Pen kalemi ile dikkat çeken en iyi Android tablet seçenekleriniz. Samsung, bu yıl Galaxy Tab S9 serisinde hem RAM hem de işlemciyi artırdı. Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 2 çipi, yapmak istediğim her şey için yeterince güçlü ve 12GB RAM, geçen yılki tabletlerdeki 8GB’a büyük bir artış. Bu tabletler ayrıca IP68 su ve toz direncine sahip – yani S9’unuzu banyoda film izlerken kullanmak isterseniz, küvete düşse bile zarar görmeyeceği konusunda endişelenmenize gerek yok. Çeşitli klavye kapakları ve Dex çoklu görev modu gibi sağlam bir aksesuar ekosistemi ile S9, güçlü bir verimlilik aracı da olabilir.

Pixel Tablet

Gerçekten harika Android tabletler nadir bulunur ve Google kendi Pixel Tablet’i ile tekrar sahneye adım attı. Tablet olarak yeterince çekici olmasa da, hem tablet hem de akıllı ekran olarak kullanılabilecek bir cihaz isteyenler için ilgi çekici bir seçenek olabilir. Kablosuz şarj standının 500$ fiyata dahil olması iyi bir şey, çünkü cihazı bağlamak istemediğinizde ancak yine de dik tutmak istediğinizde kullanabileceğiniz çok kullanışlı bir ayaklık sunuyor. Pixel Tablet için 80$’lık bir kılıf da alabilirsiniz, bu da cihazı her zaman dik tutmak istediğinizde kullanabileceğiniz çok kullanışlı bir stand ekliyor.

Tablet dünyasında en iyileri belirlemek için Microsoft Surface Pro 9’u da göz ardı edemeyiz. En iyi Windows tablet olarak kabul edilen bu cihaz, 13 veya 15 inçlik PixelSense dokunmatik ekran seçenekleriyle geliyor. Microsoft’un SQ3 veya Intel Evo i5/i7 işlemcileri arasından seçim yapabileceğiniz bu tablet, 128GB’dan 1TB’a kadar depolama seçenekleri sunuyor. 15.5 saate kadar uzanan pil ömrü ve 1080p Windows Hello ön kamerası, 10MP arka kamerayla donatılmış.

Microsoft Surface Pro 9

Microsoft Surface Pro 9, aslında bir 2’si 1 arada cihaz olmasına rağmen, klavyenin ayrıca satın alınması gerektiği için teknik olarak bir tablet olarak sınıflandırılıyor. Ancak, Windows 11 desteği ve 12. nesil Intel işlemcilerle donatılmış olması, üretkenlik için tasarlandığını gösteriyor. Surface Pro 9’un güzel bir ekranı var; 120Hz yenileme hızı ve geliştirilmiş stereo hoparlörlerle donatılmış. IR yüz tanıma kamerası sayesinde hızlı bir şekilde sisteme giriş yapabilirsiniz. Surface Pro 9’un SSD’sinin kullanıcı tarafından erişilebilir olması da büyük bir avantaj sağlıyor, böylece depolama alanını istediğiniz zaman yükseltebilirsiniz. Windows 11’deki iyileştirmeler sayesinde, Surface Pro 9 bir klavyeye ihtiyaç duymadan tablet olarak daha iyi bir kullanım sunuyor; daha büyük uygulama ikonları ve dokunmaya daha uygun kontroller ile.

Apple 10.2-inch iPad

Bütçe dostu bir tablet arıyorsanız, standart Apple iPad’i göz ardı etmemelisiniz. 329$’dan başlayan fiyatlarla, temel iPad 10.2 inçlik bir ekran, 500 nit parlaklık ve nispeten hızlı bir A13 Bionik yonga setine sahip. Ayrıca, eski okul Touch ID ana ekran düğmesine sahip son iPad modeli de bu. Geçen yıl yenilenen dokuzuncu nesil iPad, Apple Kalem desteği, geliştirilmiş kameralar (ön ve arka) ve iki katına çıkarılan temel depolama alanı (32GB’dan 64GB’a) gibi özelliklerle güncellendi. Daha pahalı kardeşleri gibi, bu bütçe dostu tablet de WiFi sadece modelinde veya opsiyonel 4G LTE hücresel bağlantı ile sunuluyor. Giriş seviyesi iPad, App Store’a erişim sağlayan Apple’ın sattığı en ucuz cihaz olup, uygun bir fiyata iyi bir multimedya cihazı ve diğer Apple cihazlarınızla medya kütüphanenizi yönetmenin kullanışlı bir yolu oluyor.

Amazon Fire HD 10 Kids Pro

Çocuklar için en iyi tablet konusunda ise Amazon Fire HD 10 Kids Pro öne çıkıyor. 200$’dan başlayan fiyatlarla, bu listedeki en ucuz tablet ve daha yetişkin odaklı cihazların aksine, “çocuklara dayanıklı” bir kılıf ve iki yıllık garanti ile geliyor. Amazon, çocuğunuz tabletinizi kırsa, şirketin onu ücretsiz olarak değiştireceğini söylüyor. Diğer kullanışlı eklentiler arasında Amazon Kids+’a bir yıllık ücretsiz abonelik bulunuyor; bu, çocuklar için tasarlanmış 20.000’den fazla oyun, kitap ve uygulamayı açıyor. Ebeveynler için kullanışlı bir kontrol paneli de mevcut; buradan zaman sınırları, içerik filtreleri ve eğitim hedefleri belirleyebilirsiniz. 3GB RAM ve 32GB temel depolama alanı çok fazla olmasa da, 1080p ekranı oldukça keskin ve genişletilebilir depolama için bir microSD kart yuvasına sahip. Daha küçük ve daha uygun fiyatlı bir seçenek isterseniz, 140$’lık Amazon Fire HD 8 Kids Pro da var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir