AK Parti’den TÜSİAD’a tepki: “Haddini aştı, siyasete yön vermeye çalışıyorlar”

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akbaşoğlu, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’ın “Hukukun üstünlüğü tesis edilmeden ne iç ne de dış sorunları çözebiliriz.” sözlerine ilişkin de konuştu.

“TÜSİAD YÖNETİMİ KENDİ SORUMLULUKLARINI KUŞANMALI”

TÜSİAD yönetiminin, “28 Şubat postmodern darbesinin” yıl dönümü öncesinde, kendi alanının dışına çıkarak, eski alışkınlıklarını ortaya koymaya teşebbüs ettiğini belirten Akbaşoğlu, TÜSİAD yönetiminin, haddini aşan, siyasete vesayet odağı anlamında yön vermeye ve millet iradesini gölgelemeye çalışan açıklama yaptığını söyledi.

Akbaşoğlu, açıklamanın kabul edilemez olduğunun altını çizerek, emperyalizmin ve siyonizmin ekmeğine yağ sürecek, belirli çevrelerin, odakların sözcülüğünü üstlenecek yaklaşımlardan herkesin kaçınması gerektiğini kaydetti.

Türkiye’nin, Türkiye Yüzyılı hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Akbaşoğlu, içeriden ve dışarıdan çelme takmaya çalışanlara müsaade edilmeyeceğini vurguladı.

Devlet-millet kaynaşmasıyla emin adımlarla ilerlemeye devam edeceklerini belirten Akbaşoğlu, TÜSİAD bünyesindeki çok sayıda iş insanının açıklamalardan rahatsız olduğuna dikkati çekti.

Akbaşoğlu, herkesin, kendi asli gündemine dönmesi gerektiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin ekonomisini büyütmek, enflasyonla mücadeleye hep beraber destek vermek, buna katkı sağlamak noktasında TÜSİAD yönetiminin kendi sorumluluklarını kuşanması çok daha isabetli ve doğru bir yol olacaktır. TÜSİAD’ın, 28 Şubat’ta ortaya koymuş olduğu yaklaşım, meslek liselerinin önünü tıkamaya, katsayı zulmünü ortaya koymaya dönük yaklaşım, Türkiye’ye en az 50 sene ket vurmuştur, Türkiye’nin geriye gitmesine vesile olmuştur. Teknisyen ve tekniker olarak kalifiye insan istihdamının önüne en büyük engel olmuştur. TÜSİAD’ın önce kötü sicilini temizlemesi, bu yanlışlıklarının düzeltilmesine dönük çok büyük performans sergilemesi lazım ki sonra konuşma imkanı bulabilsin.”

Related Posts

Yıldız futbolcunun menajeri İstanbul’da: Hem Fenerbahçe hem Beşiktaş!

Süper Lig’in başlamasına kısa bir süre kala Beşiktaş ve Fenerbahçe için transfer iddiaları da gelmeye devam ediyor.

Aile Dayanışma Ağı, Saraçhane’de buluştu: Her oy veren seçmenden yaklaşık üçünden birinin iradesinin yok sayılıyor!

Aile Dayanışma Ağı, Saraçhane’de buluştu: Her oy veren seçmenden yaklaşık üçünden birinin iradesinin yok sayılıyor!

Dünyanın en yaşlı evlatlık bebeği dünyaya geldi

Dünyanın en yaşlı evlatlık bebeği dünyaya geldi

Bir ildeki tüm sahillerde denize girmek yasaklandı

Bartın’da etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle tüm sahillerde denize girmek yasaklandı.

Denizli’de polis memurunun aile faciası

Denizli’de bir polis memuru, eşi ve iki çocuğunu öldürüp intihar etti

Trump’tan Gazze çıkışı: İnsanlar çok aç, yaşananlar korkunç

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’de İsrail’in neden olduğu açlık felaketine ilişkin “soykırım” kelimesini kullanmaktan kaçındı, “(Gazze’de) İnsanlar çok aç, yaşananlar korkunç.” dedi.