Grand Kartal otelinin müdürü cezadan nasıl kaçacağını buldu. Resmi kayıtlara işaret etti

“`html

Kartalkaya Kayak Merkezi Yangınında Tutuklanan Otel Müdürü İfadesinde Bulundu

Kartalkaya Kayak Merkezi’nde yaşanan ve 78 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yangınla ilgili olarak tutuklanan Grand Kartal Otel’in müdürü Zeki Yılmaz, görev tanımına dair resmi kayıtlarda yalnızca resepsiyon personeli olarak göründüğünü, otelin yönetimi üzerine tam yetkilerinin olmadığını belirtmiştir.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde 21 Ocak‘ta tutuklanan Yılmaz, ifadelerinde “gayri resmi otel müdürü” sıfatıyla çalıştığını ve imza yetkisinin mevcut olmadığını söylemiştir.

Grand Kartal Otel Yangın

“Kış Sezonlarında Çalıştım”

Zeki Yılmaz, yaklaşık 35 yıldır her yıl Kartal Otel ve Grand Kartal Otel‘de kış sezonlarında görev yaptığını dile getirerek, yangın sırasında 9. kattaki 9050 numaralı odada bulunduğunu belirtmiştir. Yangının ilk anlarına dair aktardıkları ise şöyle:

“Uyandığımda koridordan sesler duydum. Aynı zamanda resepsiyondan cep telefonumla arandım. Otelin dördüncü katında yangın çıktığını söylediler. Hızla odamı terk edip yangın merdiveninden dördüncü kata indim. Dördüncü kata geldiğimde restoran kısmına inmek için yangın merdivenine yöneldim ama kapılar kapalıydı. Misafirlerin kullandığı koridoru kullanarak devam etmek istedim. İçeride yoğun duman ve kimseyi göremeyince beşinci kattaki resepsiyon bölümüne çıkmak istedim; ancak iki denememde başarılı olamadım. Sonrasında üçüncü kata indim ve burada gördüğüm bir grup misafiri birinci kattaki kayak odasından çıkmaları için yönlendirdim. Odanın kapılarına vurarak bağırarak insanları uyarıp, ardından otelden çıkmayı başardım.”

Kartal Otel Yangın

Zeki Yılmaz, otelin güvenlik önlemlerinin ve denetimlerin otel sahibi Halit Ergül‘ün damadı Emir Aras tarafından takip edildiğini, kendisinin ise yalnızca yardımcı bir rol üstlendiğini vurgulamıştır.

“Yangın Dedektörleri Aktifti”

Yılmaz ifadesinde, otelde düzenli olarak denetim yapıldığı ve son denetimin 2024 yılının Aralık ayında gerçekleştirilerek hiçbir önemli eksiklik bulunmadığını belirtti. Ancak, otelde engelli odasının olmaması, çamaşırhanede halı bulunması ve kazan dairesinden koku gelmesi gibi bazı sorunların tespit edildiğini kaydetmiştir:

“Turizm Bakanlığı, İl Özel İdaresi ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından denetim yapıldı. Yangın tatbikatının Grand Kartal Otel’de gerçekleştirildiğini hatırlamıyorum ama benzer eğitim Gazelle Otel’de yapılmıştı.”

Zeki Yılmaz, otelin yangın tatbikatları ile ilgili bilgi vermiştir. Grand Kartal Otel‘de yangın ve deprem için belirli görevler atanmış şeflerin bulunduğunu ifade etmektedir.

Grand Kartal Yangın Güvenlik

“Yangın Sistemleri Eksikti”

Yangın sırasında otelde eksik güvenlik sistemleri mevcut olduğunu söyleyen Yılmaz, “Duman sensörleri, yangın merdivenleri, yangın tüpleri ve hortumları son denetimde kullanıma hazır durumda incelenmişti. Ancak, otelde yağmurlama sistemi bulunmuyordu.” demiştir.

“Hatalı Kullanım Olabilir”

Yangının çıkış noktası olan restoran bölümünün mutfakla ilgili olduğunu belirten Yılmaz, mutfakta kullanılan aletlerin düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini, aletlerin fişlerinin her zaman takılı olmaması gerektiğini ifade etmiştir:

“Bu alanda kimin görevli olduğunu bilmiyorum, ancak gerekli tedbirlerle ilgili benim bireysel bir kusurum olup olmadığını değerlendiremiyorum.”

Yangın sonrası yaşanan gelişmeler ve denetimlerin detayları, Zeki Yılmaz’ın ifadeleri ile birlikte devam eden soruşturmanın önemli bir parçasını oluşturmaktadır.

“`

Related Posts

Hizbullah: ABD Hizbullah’ın silahsızlandırılmasını içeren yeni bir anlaşma istiyor

Hizbullah Genel Sekreteri Naim Kasım, anma töreninde konuştu. Kasım, Hizbullah’ın silahsızlandırılması meselesinin, İsrail’in genişlemesi yolunda atılan bir adım olduğunu ifade etti.

Eskişehir-Kütahya Yolu Bakımda

Eskişehir-Kütahya yolu 5-11. kilometrelerinde bakım nedeniyle Kütahya yönü trafiğe kapalı.

Aleyna Tilki’den Tomorrow Land’de konser

Türk pop müziğinin genç yıldızı Aleyna Tilki, dünyanın en büyük elektronik müzik festivallerinden biri olan Tomorrowland’de binlerce kişiye unutulmaz bir konser verdi.

Ankara’da Fırtına ve Sağanak Hayatı Olumsuz Etkiledi

Başkentte etkili olan fırtına ve sağanak, su birikintilerine, mahsur kalanlara ve hasara neden oldu.

FETÖ’nün finansal yapılanmasına yönelik operasyonda aralarında Hakmar ve Tatbak’ın sahibinin de bulunduğu 22 kişi tutuklandı

FETÖ’nün finansal yapılanmasına yönelik operasyonda aralarında Hakmar ve Tatbak’ın sahibinin de bulunduğu 22 kişi tutuklandı

241 kişinin öldüğü kazada yeni detay: Motorlara yakıt kesilmiş

Kalkıştan saniyeler sonra düşerek 241 kişinin ölümüne yol açan Air India uçağının kara kutu kayıtları ortaya çıktı. Kaptan pilotun, kalkıştan hemen önce kontrolü yardımcı pilota devrettiği ve motorlara yakıt akışını kestiği öne sürüldü.