Kış enfeksiyonları çocukları tehdit ediyor

Viral Enfeksiyonlarla Mücadelede Ailelere Öneriler

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yakup Çağ, viral enfeksiyonların bu dönemde arttığına dikkat çekerek, ailelere önemli uyarılarda bulundu.

Dr. Çağ, hijyen kurallarına dikkat edilmesi ve çocukların bağışıklık sistemlerinin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, kalabalık ortamlardan uzak durmanın ve sağlıklı beslenmenin hastalıklardan korunmada önemli rol oynadığını söyledi.

Bağışıklık Sistemi Gelişmemiş Çocuklar, Virüslere Karşı Savunmasız

Çocukların enfeksiyonlara karşı daha hassas olduğunu vurgulayan Dr. Çağ, özellikle kreş ve ilkokul çağındaki çocukların bağışıklık sistemlerinin henüz tam olarak gelişmediğine işaret etti. Bu nedenle, ailelerin alabileceği önlemler konusunda şunları belirtti:

  • Hasta çocukların izole edilmesi önemlidir.
  • Hasta çocukların okula gönderilmemesi gerekmektedir.
  • Sağlıklı ve dengeli beslenme en önemli faktördür.

Hatta, Dr. Çağ, çocuğunuz normal şekilde gelişiyorsa ekstra vitamin takviyesine gerek olmadığını belirtti.

Sağlık Kuruluşuna Başvurmadan Tedavi Yöntemleri Uygulanmalı

Viral enfeksiyonlarda sıkça görülen ateş hakkında konuşan Dr. Çağ, ateşi düşürmek için çocuğun üstünü açmanın veya doktor önerisiyle ilaç kullanmanın önemli olduğunu söyledi. Ancak, ateşin düşmemesi durumunda veya ek semptomlar ortaya çıkarsa mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğinin altını çizdi.

Kalabalık ortamlardan kaçınılması gerektiğini vurgulayan Dr. Çağ, el hijyenine dikkat edilmesi, uygun şekilde giydirilme ve sağlıklı beslenmenin enfeksiyon riskini azalttığını belirtti.

El Yıkama Alışkanlığı Enfeksiyonların Yayılmasını Azaltır

Dr. Çağ, çocukların kış enfeksiyonlarından korunması için hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Özellikle el yıkamanın enfeksiyonların yayılmasını azalttığını belirtti. Ayrıca, çocukların dışarı çıkarken hava koşullarına uygun giydirilmesi ve bol sıvı tüketmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Uzmanından ebeveynlere kritik uyarı: Hayati tehlike yaratabilir!

Astım ve benzeri kronik hastalıklarla mücadele eden çocuklar için ilaçların doğru kullanımı sandığınızdan daha önemli. Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu ve Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, çocuklarda doğru ilaç kullanımının hayat kurtarıcı olduğunu vurguladı.

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir