AB üyesi 6 ülke imzaladı: Suriye için ‘koşullu’ yaptırım çağrısı

AB Ülkeleri, Suriye’ye Yönelik Yaptırımların Geçici Olarak Kaldırılmasını İstiyor

Avrupa Birliği (AB) üyesi Almanya, Fransa, Hollanda, İspanya, Finlandiya ve Danimarka, Suriye’ye yönelik ulaştırma, enerji ve bankacılık alanlarındaki bazı yaptırımların geçici olarak kaldırılması çağrısında bulundu. Reuters ajansı tarafından görülen ve altı ülke tarafından imzalanan belgede, AB’nin hemen yaptırım rejiminde değişiklik yapması gerektiği belirtildi.

Belgede, Suriye’nin insan haklarına ve azınlıklara saygı göstermemesi halinde kalan yaptırımların kaldırılmayacağı ve askıya alınan yaptırımların tekrar uygulanacağı uyarısında bulunuldu.

Altı AB ülkesi belgede, sivil uçuşları kolaylaştırmak için yaptırımların kaldırılması, yüksek fiyatlı mallara yönelik yaptırımların gözden geçirilmesi, petrol ve gaz teknolojisi ihracatı yasağının kaldırılması ve AB ile Suriye arasındaki finansal kanalların yeniden açılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Esad hükümeti mensupları ve destekçileri aleyhindeki yaptırımların devam etmesi gerektiği ifade edildi.

‘HTŞ’YE YÖNELİK YAPTIRIMLAR DEĞERLENDİRİLECEK’

Belgede, Birleşmiş Milletler (BM) ve ABD’nin terör örgütleri listesinde yer alan HTŞ aleyhindeki yaptırımların kaldırılması konusunun BM nezdinde ve yakın partnerlerle birlikte değerlendirileceği belirtildi. Durumun, terör listesindeki HTŞ ve lideri Ahmed el-Şara’ya ilişkin ortak değerlendirmeye ve Suriye’deki saha gelişmelerine bağlı olacağı belirtildi.

AB dışişleri bakanları, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesi konusunu 27 Ocak’ta Brüksel’de yapılacak toplantıda ele alacak.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Can kurtaran rüzgar! Yön değiştirdi, yaşlı çift ve tavukları yangından son anda kurtuldu

İzmir Seferihisar’daki orman yangını felaketinde alevlerin ortasında kalan yaşlı çift, rüzgarın yön değiştirmesiyle son anda kurtuldu. Çiftin 150 tavuğundan 50’si ise öldü.

Çocuklara sık sık giydiriliyordu! Annelerin gözde markasının ürünü yasaklandı

Ticaret Bakanlığı çocuklar için tasarlanan ünlü markanın ürünün risk taşıması sebebiyle piyasalardan toplatılmasına karar verdi.

İsrail’in ‘gizli planı’ ortaya çıktı: Yunanistan ile iş birliği içinde gerçekleşti

İsrail ve İran arasındaki savaşın başladığı günlerde Atina’da görülen İsrail uçaklarının, “gizli plan” ile Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne nakledildiği ortaya çıktı. Uçakların, İsrail’in Yunanistan ve GKRY ile iş birliği içinde taşındığı ifade edildi.

Danimarka’da kadınlara zorunlu askerlik kararı

Danimarka Parlamentosu’nda alınan kararla kadınlar zorunlu askerlik kapsamına alındı. 11 Haziran’da geçen yasa uyarınca 1 Temmuz’dan itibaren 18 yaşını dolduran tüm kadınlar askerlik kura sistemine dahil olacak.

Hastanedeki MR’ı AKP’li milletvekili kırmızı kurdele keserek açtı

Kaçkar Devlet Hastanesi’ne alınan MR cihazı için tören düzenlendi. AKP Rize Milletvekili Harun Mertoğlu ise kırmızı kurdele kesti.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan’dan, Rus mevkidaşı Lavrov’a: İç işlerimize karışmayın

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan’dan, Rus mevkidaşı Lavrov’a: İç işlerimize karışmayın