trump gozunu nijeryaya dikti savas bakanligina talimat verdim 3xEr2V6O.webp

Trump gözünü Nijerya’ya dikti: Savaş Bakanlığı’na talimat verdim

ABD Başkanı Donald Trump, Nijerya’da Hristiyanlara yönelik artan şiddet nedeniyle Nijerya hükümetini uyararak, saldırıların sürmesi halinde ABD’nin yardımları keseceğini açıkladı. Trump, gerekirse askeri müdahale seçeneğinin masada olduğunu ve Savaş Bakanlığı’na hazırlık talimatı verdiğini söyledi.

ABD Başkanı Trump, Nijerya Hükümetine Sert Uyarıda Bulundu

ABD Başkanı Donald Trump, Nijerya’da Hristiyanlara karşı artan şiddet olayları hakkında Nijerya hükümetiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Trump, Nijerya hükümetinin bu saldırılara göz yumması durumunda ABD’nin tüm yardım ve desteğini kesme tehdidinde bulundu. Ayrıca, gerektiğinde askeri müdahale seçeneğinin masada olduğunu vurguladı.

Trump, olası bir harekât için ABD Savunma Bakanlığı’na talimat verdiğini belirterek, “Eğer müdahale edersek, bu hızlı, acımasız ve etkili olacaktır” dedi. Ayrıca Nijerya’yı “özel endişe duyulan bir ülke” ilan ettiğini de açıkladı.